GRIZLY Čočka černá Beluga BIO 500 g
Produkt GRIZLY Čočka černá Beluga BIO 500 g z kategorie čočka od výrobce GRIZLY najdete na UlovKafe.cz za 89 Kč. Celý popis 89 Kč Ověřit dostupnost
Popis
GRIZLY Čočka černá Beluga BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Čočka černá Beluga* 100% CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Kanada Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Čočka černá Beluga díky svým drobným černým zrnkům vypadá trochu jako kaviár, a proto si získala i své jméno (podle kaviáru Beluga). Je skvělým zdrojem bílkoviny, ale také vlákniny, vitaminů a minerálů při nízkém obsahu tuků. Vláknina v ní obsažená pomáhá regulovat funkci střev, a tak je vhodnou prevencí proti zácpě. Čočka obsahuje ze všech luštěnin nejvíce železa, které podporuje krevní oběh a prospívá srdci. Je velmi dobře stravitelná, nenadýmá. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Použití: Můžeme ji na 2 hodiny namočit a doba vaření se pak zkrátí na 10 minut, bez namáčení vaříme obvyklých 20 minut. Doporučujeme slít vodu a čočku ještě propláchnout. Čočka černá si na rozdíl od červené, hnědé a žluté i po uvaření zachovává svůj tvar i konzistenci, proto se skvěle hodí do salátů, polévek nebo jako zdravá příloha. Vypadá opravdu luxusně, hodí se i na ozdobu chlebíčků namísto kaviáru. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Drobná černá zrnka čočky Beluga vypadají trochu jako kaviár, a tak si získala i své jméno podle kaviáru Beluga. Má jemně oříškovou chuť, výborně drží tvar a luxusně ozdobí každý talíř, ať už ve formě salátu nebo zdravé přílohy. Vychutnejte si ji v biokvalitě.