GRIZLY Fazole černé oko 1000 g
Produkt GRIZLY Fazole černé oko 1000 g z kategorie fazole od výrobce GRIZLY najdete na UlovKafe.cz za 109 Kč. Celý popis 109 Kč 109 Kč Ověřit dostupnost
Popis
GRIZLY Fazole černé oko 1000 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole černé oko 100% Země původu: Myanmar (Barma) Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Původ mají v Africe. U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny, a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálních látek. Obsahují velké množství vápníku a draslíku a vyšší množství kyseliny listové, ale také fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. Jsou vhodné pro diabetiky. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny. Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 30 - 40 minut. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Světlá fazole má na sobě typickou černou skvrnu se světlou tečkou uprostřed, a tak si získala název černé oko. Má jemnou máslovou chuť, která může lehce připomínat cizrnu.