GRIZLY semínka na klíčení Mix Allegro BIO 250 g
Produkt GRIZLY semínka na klíčení Mix Allegro BIO 250 g z kategorie na klíčení od výrobce GRIZLY najdete na UlovKafe.cz za 149 Kč. Celý popis 149 Kč Ověřit dostupnost
Popis
GRIZLY Alfalfa, rukola, řeřicha, pórek BIO mix semínek na klíčení BIO 250 g Administrativní zařazení: Semena na klíčení Složení: Alfalfa*, rukola*, řeřicha*, pórek* *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Itálie Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Semínka alfalfa, rukoly, řeřichy a pórku jsou dokonalou směsí na společné klíčení. Jedná se o skvělou kombinaci chutí a vyvážného poměru bílkovin, enzymů, antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Alalfa neboli vojtěška je klíčkem velmi bohatým na bílkoviny a vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, E a zároveň obsahuje nezanedbatelné množství fosforu, vápníku, draslíku, hořčíku, železa, selenu a zinku. Klíčky rukoly neboli rokety mají charakteristickou pikantní chuť. Jsou velmi výživné a bohaté na vitamíny (A, C, F, B), minerální látky (zinek, vápník, fosfor, železo, měď, draslík, hořčík), antioxidanty, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Klíčky řeřichy mají lehce štiplavou chuť a jsou skvělým zdrojem vitamínů A, C a K. Také v nich najdeme značné množství železa, vápníku a karotenoidů. Klíčky pórku jsou význačné svou nasládlou cibulkovou chutí, stejně jako svou bohatostí na vitamíny A, B, C, E, vápník, hořčík a chlorofyl. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek. Použití: Naklíčená semínka vojtěšky, rukoly, řeřichy a pórku můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie. Návod k přípravě: Semínka po dobu 8-12 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 4-6 dní. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 2,5-5 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C. Lehce pikantní kombinace čtyř semínek na společné klíčení vás okouzlí jak chutí, tak bohatostí živin.