Labeta Želírovací cukr třtinový 250 g
Produkt Labeta Želírovací cukr třtinový 250 g z kategorie cukr a alternativní sladidla od výrobce Labeta najdete na UlovKafe.cz za 39 Kč. Celý popis 39 Kč 42 Kč Ověřit dostupnost
Popis
Labeta Želírovací cukr třtinový 250 g Stačí přidat už jen ovoce a podle chuti kyselinu citronovou. Cukr vystačí cca na 1 kg ovoce a je ideální na hodně sladké ovoce. Snadno si připravíte lahodné domácí marmelády a džemy. Složení: cukr třtinový, želírující látky 2,7 % (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána Návod na přípravu: Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru. Želírující přípravek bez bílého cukru, se kterým zavaříte až 1 kg ovoce. Ideálně pro hodně sladké ovoce.