

Švestka se skořicí - zrnková káva
Šťavnaté švestky a sladká skořice k sobě patří. V kombinaci s kvalitní kávou jde o záležitost doslova neodolatelnou. A to nejen pro zimní pohodu a povzbuzení, ale klidně i pro letní práci nebo relax po sportovním výkonu. Káva má zkrátka mnoho podob. Ta aromatizovaná je čím dál oblíbenější.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Základem zrnkové kávy Švestka se skořicí je jakostní arabika, proto můžete očekávat jemnou cremu a typickou nasládlost. Díky přírodnímu aroma se však také těšte na hřejivé tóny skořice a šťavnatou linku švestek.
Původ kávy
Naprostá většina našich ochucených káv je postavena na zrnu z peruánského Puno Norte. Proč? Jde totiž o vysokohorskou kávu mimořádných kvalit. Plantáže, ze kterých pochází, se rozkládají na výrazně hornatém jihu země. Hlavní město oblasti se jménem Puno pak leží na břehu proslulého jezera Titicaca. To všechno má na vlastnosti místní kávy podstatný vliv. Teplota, stejně jako složení vulkanické půdy a vlhkost se podílejí na finální chuti každého zrnka. Vidět za ní musíme samozřejmě také práci farmářů a pražiče. Ale hezky jedno po druhém.
Když červené plody kávovníků v Puno Norte dozrají, což bývá v období mezi červnem a listopadem, vyrážejí pro ně na plantáže především místní ženy. Pečlivě vybírají vhodné bobule, škubou je do velkých košů a snášejí na farmy ke zpracování. V Peru se káva obvykle takzvaně promývá, to znamená, že plody jsou nasypány do barelů s vodou a vytříděny. Pak se pomocí více či méně sofistikovaných strojů protlačují přes drticí plechy, které je zbaví vrchního obalu a částečně i sladké dužiny. Poté je dělníci opět umístí do barelů s vodou a nechávají několik dní fermentovat. Během přirozeného procesu kvašení dojde k úplnému rozpuštění zbytků dužiny a uvolnění semen – kávových zrn. Ta jsou následně sušena, buď na přímém slunci, nebo v sušárnách.
Pořád však mají kus cesty před sebou. Po usušení se nechává káva několik týdnů dozrávat v jutových pytlích, uložena v temnu a chladu. Pak může konečně putovat na burzu a do světa. V našem případě k pražiči, který jí věnuje patřičnou pozornost. Během několika desítek minut vyladí teplotu potřebnou k upražení kávy ideální chuti a nejbáječnější vůně. V případě kávy Švestka se skořicí ji však ještě před začátkem pražení postříká nosným olejem s přírodním aroma. Díky němu získá káva zcela nový chuťový rozměr a zároveň neztratí nic ze svého původního chuťového profilu. Přírodní aroma obsahuje výhradně aromatické látky získané z materiálů rostlinného původu, proto je zdravotně zcela nezávadné.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























20. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva

MALINOVÁ zrnková káva
Prohlíželi jste
