

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Čokoládu bílé barvy si oblibuje čím dál víc lidí. Pokud k nim patříte a dáváte přednost kvalitě, dostane se vám zážitku skutečně mimořádného. V případě těchto čokoládových čoček s kousky vanilky dáme ruku do ohně, že se jen olíznete. Je vyrobena z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí.
Složení
Třtinový cukr BIO, Organické kakaové máslo, Organické sušené mléko, Organický vanilkový extrakt, Organické kousky vanilkyChuť
Čokoládové čočky Bílá čokoláda s kousky vanilky BIO jsou příjemně sladké, hladké až hedvábné, zřetelně v nich identifikujete čerstvou vanilku a mléko.
Čočky se hodí k rozpuštění v mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je použít při výrobě dezertů a podobně.
Původ
Madagaskar, to nejsou jen lemuři, baobaby a dlouhé, sluncem vyhřáté pláže. Čtvrtý největší ostrov světa charakterizují také buše, savany, travnaté porosty, horské louky a deštné pralesy. Místní lidé si svého přírodního bohatství váží, už v roce 1927 začali budovat síť chráněných území, jako jedni z prvních na světě.
V přirozených podmínkách, bez využití průmyslově vyráběných hnojiv či ošetřujících přípravků pěstují Madagaskařané jak kakaovníky, tak vanilku, ze kterých jsou vyrobeny tyto čočky. Ovšem pozor – ačkoli je obecně nazýváme čokoládou, odborníci by proti takovému označení měli námitky. Neobsahují totiž kakaovou hmotu, bez které se pravá čokoláda neobejde, nýbrž kakaové máslo. Lidé milující čokoládu asi ale rozumí. Bílá čokoláda je vyrobena z produktu pocházejícího z kakaových bobů. Pokud je kvalitní a navíc BIO, nelze mít proti její konzumaci žádných námitek.
Jak se bílá čokoláda vyrábí? Na začátku je vlastně jedno, jestli z kakaových bobů sklizených na madagaskarských plantážích bude čokoláda bílá, mléčná nebo hořká. Boby musejí dělníci odsekat od kakaovníků a vyjmout z jejich dužiny semena, která nechají několik dní fermentovat (často přímo na plantáži, v hromadách pod kakaovníky, zabalená do listů banánovníků). Tím boby získají charakteristické čokoládové aroma a hnědou barvu. Pak putují do továrny, kde jsou upraženy, rozemlety a ze vzniklé hmoty se složitým procesem oddělí kakaový prášek a kakaové máslo. Právě ono je dále mícháno s cukrem, mlékem a vanilkou. Protože v bílé čokoládě není kakaová pevná látka, nenajdeme v ní skoro žádný kofein ani theobromin. Na rozdíl od čokolády mléčné a hořké.
Na evropský trh byla bílá čokoláda uvedena v roce 1936. Postupem času se měnilo její složení, dnes Evropská unie stanovuje, že musí obsahovat minimálně 20 procent kakaového másla, 14 procent mléčné sušiny a 3,5 procenta mléčného tuku.
Bílá čokoláda může obsahovat látky vyvolávající alergie, opatrní by měli být lidé citliví na mléko, sójové boby (sóju) a výrobky z nich.
Tuto čokoládu skladujte při teplotě 12-20 °C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.










Energetická hodnota: | 2419 kJ/580 kcal |
Tuky: | 38,3 g |
z toho nasycených: | 22,9 g |
Sacharidy: | 51 g |
z toho cukry: | 51 g |
Vláknina: | 0,1 g |
Bílkoviny: | 7,9 g |
Sůl: | 0,25 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
