

TANZANIA AA North Fine Quality zrnková káva
Afrika v nejčistší podobě! Patříte-li mezi milovníky sladkých rozkoší, musí být vysoce jakostní káva z Tanzanie vaším favoritem. Stoprocentní arabika osloví úchvatným aroma, jemnou kyselostí a plným tělem. Klasifikace AA jasně signalizuje, že půjde o skutečně velká zrna. Dodatek Fine Quality není třeba vysvětlovat – prostě kávový top.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Toto je káva po všech stránkách vyvážená. Silné a příjemné aroma doplňuje intenzivní chutí. Tu podkreslují stopy ovoce a čokolády. Celkově nasládlý dojem umocňuje nízká kyselost. Espresso z tanzanské lahůdky má jemnou, ale elastickou cremu.
Původ kávy
Pro východní pobřeží střední Afriky je produkce kávy součástí národní kultury. Drobní farmáři, kteří se v Tanzanii dodnes pěstováním kávovníků zabývají, je původně sázeli pro vlastní potřebu. Během kolonizace si však z kávy udělali zdroj příjmů, a tak dnes až 90 procent celé tanzanské kávové produkce pochází od malorolníků.
Oldeani je kopcovitá oblast proslulá pestrou faunou a florou. Turisté znají Mountain Oldeani jako lokalitu, kam se jezdí na safari. Pro pěstování kávovníků (Coffea arabica) je ale důležitější příznivé klima a vhodné půdní poměry. Plody kávovníků podobné třešním se sklízejí několikrát za sebou. Důvod je jednoduchý – dozrávají postupně. Poprvé mohou na plantáže farmáři vyrazit po třech až čtyřech letech od zasazení keřů. V Tanzanii zpracovávají kávové třešně promýváním. Nejprve je nasypou do velkých nádob s vodou. Ty, které klesnou ke dnu, jsou kvalitní, ostatní se seberou z hladiny. Spolu s vodou se bobule protlačují drticími plechy, které odstraní dužinu. Z každého plodu se vyloupnou dvě jádra – kávová zrnka. Ta se okamžitě fermentují v kvasných nádržích.
Nakonec přichází na řadu sušení. Vytříděná a pytlovaná káva putuje na trh.
Pražení je delikátní záležitostí, kterou nejlepší prodejci provádějí těsně před předáním kávy zákazníkovi. Svého chuťového vrcholu totiž káva dosahuje několik dní po pražení. Pak už se vzácné aroma vytrácí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























3. 12.
27. 3.
31. 8.
29. 9.
11. 9.
31. 8.
22. 7.
17. 7.
9. 6.
19. 5.
12. 5.
5. 12.
29. 5.
14. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
