

Kuba Turquino Lavado - zrnková káva
Kubánská káva patří k chuťově výrazným a zároveň skvěle vyváženým. Exkluzivní Kuba Turquino Lavado je speciální nejen tóny čokolády, medu, koření a tabáku. Zároveň vyniká velmi nízkou kyselostí a její skutečně dlouhá dochuť vyznívá sametově sladce. Jde o nejlepší kávu, jakou můžete z kubánských plantáží ochutnat. Vyrostla ve stejných podmínkách jako jamajská Blue Mountain, a tak není divu, že je stejně skvostná a mezi kávomilci mimořádně populární.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kuba Turquino Lavado je káva s mimořádně bohatou chutí a příjemným aroma doutníků. Jde o kávu sladkou, která, i když je chuťově velmi výrazná, nenese stopy jakékoli kyselosti. Při ochutnávání zaznamenáte tóny čokolády, medu, tabáku a koření. Skvěle se hodí k přípravě v moka konvičce nebo do pákových přístrojů k výrobě espressa.
Původ kávy
Možná jste věděli, že ekonomika Kuby je z velké části postavena na exportu cukru a tabáku. Teď budete taky vědět, že na seznam vývozních položek patří i káva. Krom toho je na karibských ostrovech káva mimořádně populární – Kubánci ji popíjejí i několikrát za den. Café cubano neboli cafecito připravují k snídani, podávají k obědu a servírují k večeři. Bez kávy se neobejde žádná návštěva nebo pracovní schůzka. Speciální způsob přípravy vás může inspirovat, proto se o něm krátce zmíníme.
Kávu na Kubě připravují obvykle v moka konvičce. Do šálku nasypou lžičku třtinového cukru, který zakápnou troškou čerstvě přichystané kávy. Směs intenzivně šlehají tak dlouho, dokud nevznikne hustá pěna. Teprve do ní pak vlijí zbytek kávy z moka konvičky. Výsledkem je nápoj tmavý, velmi silný, s krásnou cremou. Po přelití napařeným mlékem vznikne acortadito.
Je dobré také poznamenat, že kvůli desetiletí trvajícímu americkému embargu na obchod s Kubou klesla tamní kávová produkce k minimu. Nicméně zdá se, že vše je na dobré cestě. Drobní kubánští farmáři o své plantáže náležitě pečují, důkazem je i tato skvělá arabika Kuba Turquino Lavado.
První kávovníky se na Kubě objevily v roce 1748, ale kávový průmysl rozpohybovali až Francouzi prchající na ostrov před Haitskou revolucí. V 90. letech 18. století tak vznikla celá řada plantáží, a to většinou ve vysokohorských oblastech. V polovině 19. století se už hospodářský význam kávy mohl rovnat významu cukru. Nejen export, ale také domácí spotřeba kávy, prudce vzrostly.
Kuba Turquino Lavado pochází z jihovýchodní části ostrova, konkrétně parku Gran Parque Nacional Sierra Maestra, který pokrývá pohoří Sierra Maestra. Kávovníky rostou v úrodné půdě, takže je není nutné přihnojovat průmyslově vyráběnými hnojivy. Kávové bobule sbírají dělníci ručně a zpracovávají promýváním. Díky tomu v zrnu vyniknou čokoládové a medové tóny.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
