

CHERRY zrnková káva
Kávu si lidé dochucují na celém světě. Někde sladí, jinde koření. Ulehčili jsme vám práci a upražili stoprocentní arabiku s cherry aroma. Nenechte se mýlit – není to žádný čajíček pro babičky! Peruánská vymazlenost s komplexní chutí zaujme ajťáka i cvičitelku jógy. Cherry je svěží a sladké, s harmonickou kávou si krásně notuje.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Zrnková káva Cherry vás uchvátí po prvním ochutnání. Vlastně ne, zamilujete si ji hned po otevření sáčku. Voní totiž skvostně. Ať už ji budete filtrovat nebo připravovat v kávovaru, vždycky oceníte její plné a oblé tělo, na které nasedá chuť cherry. Pěna bývá světlá, lehká, s malými bublinkami.
Původ kávy
Kávu v peruánských Andách pěstují a vyrábějí téměř výhradně drobní farmáři. Jejich malé plantáže se rozkládají v těžce přístupných místech, což je také jedním z důvodů, proč káva z Peru, speciálně regionu Puno, neobsahuje žádná rezidua průmyslových hnojiv nebo ošetřujících přípravků. Dopravit je totiž na plantáže by bylo jak fyzicky, tak finančně velmi náročné. Na každý pád pěstování kávovníků hraje do karet tamní klima.
Sklízejí se několikrát po sobě tak, aby byly jejich třešním podobné bobule co nejzralejší.
Zpracování probíhá promýváním (mokrou metodou), při kterém se plody kávovníků nasypou do vody, protlačí přes drticí plechy a fermentují v kvasných nádobách (až 36 hodin). Zbaví se tím dužiny i obalů a získají typickou chuť a vůni. Sušení probíhá nejčastěji na betonových plochách, pod přímým sluncem.
Zrnkovou kávu ochucujeme přírodním aroma. Tento delikátní krok je plně v rukou našeho pražiče, který před upražením postříká kávu nosným olejem.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























5. 3.
19. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MÁTOVÁ zrnková káva
