

Guduchi Bio (Tinospora cordifolia) - prášek
Získá-li rostlina jméno podle elixíru, který zajistil hinduistickým bohům nesmrtelnost a věčné mládí, pak nelze nemít velké nároky či očekávání. A guduchi je všechny dokáže hravě naplnit. Jemně namletý prášek ze stonku chebule srdčité, která byla pěstována organickým způsobem v harmonickém souznění s přírodou, prospěje tělu a pohladí duši.
Složení
Guduchi BIO 100%Nálev a chuť byliny
Guduchi má hořkou chuť, proto se často smíchává například s mlékem či jinými bylinami. Samotný nálev má světle hnědý odstín se zlatými odlesky připomínající zázvorový odvar.
Původ byliny
Guduchi, latinským názvem Tinospora cordifolia, se přezdívá indický chinin. Tuto popínavou révovou rostlinu můžete najít také pod jménem giloy či amrita. V sanskrtu znamená amrit nektar a ve spojení s ájurvédským učením se proto guduchi označuje jako nektar bohů. Roste v některých částech Indického poloostrova, v Myanmaru a na Srí Lance. Má velké srdčité listy a plodí červené bobule. Stonek je uvnitř bílý, po nasekání na povrchu lehce zežloutne.
V ájurvédě je guduchi velmi ceněná již po tisíciletí. Působí totiž na všechny tři dóši, tedy na pohyb, energii a metabolismus. Důraz je kladen i na organické pěstování bez zbytečných chemických zásahů člověkem. Přestože lze využít celou rostlinu pro její blahodárné účinky, na trhu se převážně setkáte se zpracovaným stonkem této byliny, a to ve formě pudrového prášku či tinktury.
Tradičně se guduchi přidává do mléka, ale čistou teplou vodou určitě nic nezkazíte. Pro vylepšení chuti a znásobení zdravotních benefitů se míchá i s jinými bylinami, například s kurkumou si rozumí báječně. Nasypete-li prášek do alkoholu, snadno získáte domácí mazání na nejrůznější neduhy. Jelikož se však jedná o adaptogen, tedy o posilovače imunity a pomocníka při zvládání stresu, nedoporučuje se dlouhodobé nepřetržité vnitřní užívání.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
Návod na přípravu
- Prášek Guduchi rozmícháme ve vodě v poměru 1 čajová lžička na 250 ml vody.
- Užíváme 2x denně nejlépe ráno a odpoledne. Navečer může užívání přivodit nespavost.
- Doporučené užívání 2-3 měsíce.















Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EARL GREY - černý čaj

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj
