

China Anji Bai Cha Mao Feng - zelený čaj
Krása pohledět, nádhera ochutnat. Lístky čínského Anji Bai Cha Mao Feng vypadají jako jemná krajka, která se po zalití horkou vodou promění v nápoj sladce květinový. Tento zelený čaj zkrátka definuje jemnost a lehkost. Od tradičních zahrad provincie Zhejiang můžeme očekávat jen to nejlepší.
Složení
Zelený čaj China Anji Bai Mao Feng 100%Nálev a chuť čaje
China Anji Bai Cha Mao Feng poskytuje nálev krásné žluté barvy. Chuť lze popsat jako sladkou, jemnou, s květinovými tóny. Působí velmi harmonicky, na patře zanechává příjemnou, dlouhotrvající stopu. Tento čaj se skvěle hodí k přípravě cold brew, tedy dlouhému luhování ve studené vodě.
Původ čaje
Čínská provincie Zhejiang je kvalitními zelenými čaji proslavená na celém světě. Leží na východním pobřeží země, v pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) má velmi dlouhou tradici. O čajové plantáže často pečují celé generace zemědělců. Není divu, že exportují nejslavnější čaje Číny, o které je zájem mezi skutečnými znalci. Čaj, který vám právě představujeme, kombinuje dvě sorty – svěží Bai Cha a jemný Mao Feng. Oba pocházejí z oblasti Anji ležící na severu provincie Zhejiang.
Pro obyvatele Anji je zásadní zdravé životní prostředí a péče o přírodu, tíhnou proto k ekologicky šetrnému zemědělství a s využitím místních přírodních podmínek produkují plodiny tak, aby neznečišťovali okolí. „ Ačkoli je náš kraj hornatý, přesto k nám každý den přijíždí velké množství návštěvníků. Hory, vody a čistý vzduch Anji jsou nyní cennými komoditami,“ říká například Qian Kunfang, místní okresní soudce. Zemědělské produkty vypěstované zcela přírodně dnes představují 40 procent trhu, ambice jsou však mnohem vyšší. Ekologický způsob hospodaření navíc láká do Anji investory a tamní vláda je natolik přísná, že nepovoluje žádné projekty s negativním dopadem na životní prostředí. Kromě čajovníků pěstují v Anji také bambus, zeleninu a květiny.
Ale zpět k čaji. Pro Bai Cha jsou typické dlouhé, jehličkovité lístky. Jeho název může vyvolávat dojem, že jde o čaj bílý, ovšem „Bai Cha“ v tomto případě odkazuje k faktu, že je vyroben z prvních výhonků čajovníků s velmi světlými listy. Ty dělníci škubou koncem března nebo začátkem dubna. Mao Feng je víc kudrnatý a vyrábí se z prvních tří listů sklízených později než Bai Cha. Chuť prvního je osvěžující, druhý vyniká florálními podtóny a nasládlostí.
Oba zelené čaje se úžasně doplňují, takže se můžete těšit na skutečně harmonický nápoj s krásným aftertaste.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - černý čaj

Pro získání energie - černý čaj
