

Zelená káva Kolumbie Supremo Medelin - zrno
Z Karibiku rovnou k vám. Zelená kávová zrna obvykle buď pražíme, nebo meleme (jsou velmi tvrdá, vyžadují specifický mlýnek). Zákazníci tak dostanou hotový produkt, ze kterého připraví nápoj podle libosti. Tentokrát jsme udělali výjimku. Těm, kteří rádi experimentují a hodlají si pražení vyzkoušet doma, nabízíme kávu v surovém stavu. Sklizeň z oblasti Villa Maria patří k těm sladším, při dobrém pražení je možné získat kávu exoticky ovocnou a čokoládově harmonickou.
Složení
Arabica 100%Chuť kávy
Čistá zelená káva nechutná nijak výrazně. Když z ní připravíte nálev, dočkáte se tónů jemného zeleného čaje, někomu může takový nápoj připomínat slabý výluh z fazolí.
Mnohem zajímavější degustační zážitky vás čekají, odhodláte-li se k domácímu pražení těchto zrn. Kolumbie Supremo Medelin ze sebe nejvíce vydá při pražení na střední stupeň, a když se všechno povede, dočkáte se tónů exotického ovoce a čokolády, silného těla a vkusné kyselosti.
Původ kávy
Villa Maria je farma obhospodařující plantáže položené vysoko v horách. Najdete ji v regionu Caldas, kterým procházejí masivy Západních Kordiller a Centrálních Kordiller. Úrodná půda, časté deště a nižší teploty jsou pro kávovníky ideální. Jejich plody tak dozrávají déle, tím pádem v sobě „akumulují“ mnohem více aroma, než kdyby rostly v horkých nížinách.
V Kolumbii se pěstování kávovníků věnuje kolem půl milionu malorolníků. Přesto je země třetím největším producentem kávy na světě. Kolumbijské zrno je velmi oblíbené jak v USA, tak Japonsku, Francii, Německu nebo Itálii.
Kávovníky pěstují Kolumbijci od konce 18. století, dnes se produkci a exportu kávy věnuje Národní federace pěstitelů kávy známá marketingovou kampaní využívající postavu fiktivního farmáře Juana Valdeze. Obrázek zemědělce a jeho muly s pytli kávy na hřbetě označuje výhradně kolumbijskou kávovou produkci. Poukazuje na specifika kolumbijské kávy a fakt, že za jejich skvělou chutí stojí půda, nadmořská výška, odrůda a metoda zpracování.
Zelená kávová zrna Kolumbie Supremo Medelin můžete využít několika způsoby. Příznivcům experimentování nabízejí možnost domácího pražení vlastní kávy. Existuje řada návodů, jak na to. Některé doporučují pražení na pánvi, jiné v troubě. Najdou se i pokusy s přístrojem na popkorn. Nejjistější ovšem je využít malou domácí pražičku.
Z celých zelených zrn lze také přichystat nápoj bohatý na antioxidanty, kofein a kyselinu chlorogenovou (CGA). Zrno je potřeba podusit, nálev slít a popíjet maximálně dvakrát denně šálek.
Je tady samozřejmě také varianta použít zrna k dekorování drobných předmětů. Co si vyberete, je jen na vás.
Ještě více o zelené kávě najdete zde
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení zelené kávy
Naše zelené kávy jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter zelené kávy. Zelená káva je vždy v balena hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.




















Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

Zelená káva Kolumbie Supremo Medelin - pouze mletá
