

Nebeský ráj BIO - černý čaj
Ráj si prý nosíme každý v sobě. Může se ale stát, že k němu na chvíli ztratíme cestu. Co pak? Uvařit si konvičku voňavého, hřejivého čaje a v klidu si vychutnat každý doušek. Směs Nebeský ráj BIO je plný tropických plodů zasypaných skvělým černým čajem. Kromě toho, že vám dopřeje náruč ananasů, mang a citronů, dodá taky potřebnou energii. Vypravte se do ráje!
Složení
Černý čaj BIO, Kousky manga BIO 11%, Kousky ananasu BIO 6%, Citrónová tráva BIO, Aroma přírodní BIO, Okvětní lístky růže BIO, Citrónový olej BIO, Okvětní lístky chrpy BIONálev a chuť čaje
Čaj Nebeský ráj BIO poskytuje nálev tmavé, hnědočervené barvy. Protože je založen na černém čaji, voní nejen po ovoci, které obsahuje, ale také klasicky „čajově“ – tedy nasládle a svěže zároveň. Chuť lze popsat jako skutečně tropickou. Na bohatý, harmonický černý čaj nasedají tóny manga, ananasu a citronu. Ve výsledku jde o nápoj hravý a chuťově pěkně barevný.
Původ čaje
Kvalitní černý čaj poznáte na pohled i na ochutnání. Čaje nejvyšší jakosti bývají celolistové, s vysokým podílem stříbřitých tipsů a výhonků. Výborné černé čaje mohou být i tvarované nebo s menšími lístky, pokud ale narazíte na „čajový prach“, patrně půjde o méně kvalitní, zlomkový čaj hodící se například do nálevových sáčků. Také chuť výběrového černého čaje o jeho kvalitě vypovídá. Měla by být výrazná, nasládlá, příjemně svíravá, v některých případech jemně smetanová, jindy se stopami citrusových plodů, květin nebo koření. A samozřejmě – čaje se značkou BIO patří k naprosté topce. Je totiž zřejmé, že pocházejí z organického zemědělství, které nepoužívá průmyslově vyráběná hnojiva ani postřiky. Čaje tedy neobsahují jejich nežádoucí rezidua.
K nejvýznamnějším producentům černého čaje patří samozřejmě Čína, Tchajwan a Indie, stranou nestojí ani Korea, Nepál, Srí Lanka nebo Írán, skvělé čaje do světa dodávají i některé africké země. Výroba černých čajů je záležitost sofistikovaná, ke které je potřeba využít postupy tradiční i moderní. Jakmile dělníci nebo dělnice čajové lístky v zahradách naškubou, nechávají je krátce zavadnout a převážejí do zpracovatelských závodů. Tam se buď čaj ručně (či strojově) svinuje, nebo trhá na menší kousky. V obou případech dochází k uvolnění buněčné šťávy a spuštění přirozeného procesu fermentace. V teplém a vlhkém prostředí mění čaj barvu, chuť i vůni. Fermentaci je potřeba hlídat a ve správném okamžiku zastavit, protože právě ona se projeví na výsledných vlastnostech čaje. Nakonec je nutné čaj usušit, vytřídit a zabalit.
Jak vidíte, vyrobit černý čaj není snadné. Podobně náročné je zpracovat ovoce a byliny tak, aby si uchovaly maximum cenných látek i báječnou chuť a vůni, díky nimž je tolik milujeme. Proto při výběru dodavatelů ingrediencí do našich čajů dbáme na záruky nejvyšší kvality a také způsoby uchovávání, balení a transportu, které naši zásobovatelé volí.
Mango, ananas, citronová tráva, ale i chrpa a růže prošly konzervací, která nenarušila jejich strukturu a nezbavila je ani špetky přirozenosti. Po zalití horkou vodou sami uvidíte, že vypadají jako čerstvé. Velkou výhodou sypaných čajů totiž je, že se můžete sami přesvědčit, jaké suroviny obsahují a kolik jich vlastně v sáčku je. A sami si zvolíte, jak silný váš oblíbený čaj bude.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ŠŤAVNATÁ GUAVA - ovocný čaj

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - černý čaj
