Nová registrace
Zapomněli jste heslo?
+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Peru El Eden - Anaerobic Natural

Kód: 1907
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Pro peruánskou kávu je typická vyvážená kyselost a výrazná ovocná chuť s jemnými tóny čokolády a ořechů. Peru El Eden – Anaerobic Natural k ní ještě přidává květiny a karamel. Její jedinečnost je odrazem nejen skvělého místa, odkud pochází, ale také způsobu, jakým byla vyrobena. Moderní metoda anaerobní fermentace totiž ze zrnek kávovníků dostane skutečné maximum.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 201 Kč /1000 g 120 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Odrůda
Odrůda:
Red Bourbon
Region
Region:
Jaen
Nadm. výška
Nadm. výška:
1620-1920m
Chuť
Chuť:
Karamel, Květy, Jablko, Peckové ovoce
Zpracování
Zpracování:
Anaerobní fermentace

Složení

Arabica 100%

Chuť

Peru El Eden – Anaerobic Natural lze popsat jako středně kyselou, se středně kulatým tělem a chutí peckového ovoce, jablek i karamelu. Aroma je příjemně květinové.

Peruánská arabika se hodí k přípravě ve french pressu, překapávači, ale i v pákovém kávovaru. Ani metodou cold brew nic nezkazíte, naopak, získáte kávu s výraznými ovocnými a květinovými tóny.

Původ

Pro chuť kávy Peru El Eden – Anaerobic Natural je klíčové, jakým způsobem byla vyrobena. Začněme tedy u objasnění metody zpracování anaerobní fermentací. Jde o poměrně novou technologii, na výsluní se začala dostávat kolem roku 2010. Čím dál populárnější je mezi producenty kávy v Kolumbii, Kostarice, Guatemale, Hondurasu, Salvadoru, Brazílii nebo Etiopii. Postup si každý farmář upravuje podle toho, jakého výsledku chce dosáhnout. Testují se tak další a další odrůdy kávy, jejich kombinace, délka fermentace a podobně.

Samotný proces spočívá v hermetickém uzavření oloupaných kávových bobulí do nerezových nádrží. Díky tomu, že zrnka kávy jsou vždy obalena sladkou, slizovitou dužinou, spustí se velmi rychle přirozený proces kvašení. Během něj se v nádobě snižuje obsah kyslíku a roste obsah oxidu uhličitého, což zároveň mění tlakové podmínky uvnitř nádrže. Přitom vzrůstá teplota materiálu, mění se poměr cukru i pH. Všechny tyto parametry musí farmáři pečlivě monitorovat, aby zachytili chvíli, ve které fermentace promění dužinu na alkohol. To se nesmí stát, celá várka kávy by byla znehodnocena.

Anaerobní fermentaci jsou zrna vystavena zhruba 18-23 hodin, poté je farmáři z nádob vysypou na rohože nebo betonová plata a nechají je sušit na přímém slunci. Tak dojde nejen k zastavení kvašení, v kávě se zároveň stabilizuje chuť a aroma.

Cílem celého postupu je získat kávu nových, atraktivních chutí. Anaerobní fermentace totiž dokáže všechny chuťové nuance obsažené v celé kávové bobuli „přenést“ do zrna. To je pak mimořádně chuťově bohaté a harmonické.

Stejně jako je poměrně nová popsaná metoda, je čerstvá i skupina farmářů, která si říká „El Eden“. Hospodaří na konci údolí v provincii Jaen. Deštivá a teplá vysočina poskytuje podmínky k zakládání kávových plantáží ve výšce kolem 1 600 metrů nad mořem. Keře kávovníků jsou obvykle pěstovány organicky, bez použití pesticidů a herbicidů a jejich plody sbírají dělníci nejčastěji ručně. Vzhledem k vysoké kvalitě a specifickým chuťovým vlastnostem patří káva z regionu Jaen mezi vyhledávané kávovými znalci a milovníky po celém světě.


Chuť a aroma

Šetrněji pražená káva nabízí bohatší a komplexnější profil v chuti. Zachovává více originálních nuancí specifických pro region pěstování, včetně ovocných, květinových nebo oříškových tónů.

Zdravotní benefity

Zejména kvalitní káva pražena s ohledem na její ideální profil, může obsahovat vyšší hladiny antioxidantů, jako jsou kyselina chlorogenová a další fenolické sloučeniny. Tyto látky mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Nepřepražená prémiová káva je také šetrnější k žaludku, protože obsahuje méně kyselin, které mohou vyvolávat podráždění.

Šetrnost pro životní prostředí

Plantážní káva je často pěstována s větším ohledem na životní prostředí, s důrazem na udržitelné pěstování a spravedlivý obchod, což může mít pozitivní dopad na pěstitele a jejich komunity.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy, na filtr V60 dejte 1g kávy na 14 ml vody.
  3. Šálek zalijte nebo nechte protékat přes filtr vodou o teplotě 94°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

16. 11.

Hodnocení: vynikající
Tato káva mě hodně překvapila, netušil jsem, že Peru prostě umí! :) Krásně voní a intenzivní chuť, spíše bych dal 4/5 než 3/5 intenzitu, ale 100 lidí 100 chutí.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


IRISH WHISKEY zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

IRISH WHISKEY zrnková káva

Když se horká kávová zrnka ocitnou v oparu třikrát destilované lihoviny ze země luk a vřesovišť, vznikne lahůdka, které nelze odolat. Důkazem je aromatizovaná káva Irish whiskey, která vašim ranním startům dodá patřičný pohon, odpoledním siestám pak žádaný klid. Vychutnejte si ji jako espresso, latte nebo cappuccino. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
924 Kč /1000 g 92 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Indie! Nová receptura přináší silnější chuť, kávy stačí dát méně. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
954 Kč /1000 g 95 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025

NOC PAŘÍŽE rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

NOC PAŘÍŽE rozpustná káva

Rozpustná káva má své příznivce i pomlouvače. Jsme si ale jisti, že šálkem rychlého, chutného a elán dodávajícího nápoje nepohrdne nikdo. Zvlášť, když v něm voní karamel a smetana. Navíc, tohle není jen tak nějaký instant. Je to káva, připravená s největší pečlivostí a z nejlepších zrn. Přesvědčte se sami, jak se věci doopravdy mají. Nová receptura přináší silnější chuť, kávy stačí dát méně. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
851 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »