

MILK OOLONG
Mléko, jak ho známe, je jemné, hladké, sametové, sladké… Jaký asi může být mléčný Oolong? Úplně stejný! Milk Oolong, pochoutka z Taiwanu, má neobvykle hebkou chuť a nasládlé aroma. Pěstuje se v úchvatné přírodě plné rozeklaných kopců a zelených strání. Jeho výrobě je věnována maximální pozornost. Není tedy divu, že patří k vysoce ceněným sortám.
Složení
Milk Oolong 100%Nálev a chuť čaje
Milk Oolong vyniká skvostnou mléčnou chutí. Mnozí v ní identifikují klasický podtext Oolongů, tedy ořechy. Aroma je nasládlé. Po zalití dává čaj žlutozelenou barvu a nádherně jemnou vůni.
Původ čaje
Pro Oolongy je charakteristická takzvaná polofermentace. Říká se jim proto také čaje modrozelené nebo polozelené. Lístky čajovníků čínských jsou na Taiwanu sbírány až pětkrát ročně. Sklizeň probíhá od dubna do prosince. Po ní přichází na řadu speciální postup, při kterém čajové lístky získají typické mléčné aroma. Jejich zavadnutí probíhá v mléčné páře. Pak je farmáři nasypou do speciálních nádob s mléčnou esencí a opakovaně namáčejí. Následně čaj putuje do velkých bambusových košů, v nichž se intenzivně natřásá. Tím se lístky pomačkají a naruší, což spustí přirozenou oxidaci enzymů. V závislosti na sortě jsou ponechány tomuto chemickému procesu různě dlouho. Nejčastěji se Oolongy fermentují někde mezi 8-85 procenty. Na procentu fermentace je závislá výsledná barva, aroma i obsah kofeinu (tein).
Na Taiwanu se čajové zahrady nacházejí prakticky ve všech regionech. Nejčastěji se Oolongy vyvážejí z oblasti Nantou, kde jsou čajovníky čínské pěstovány na úbočích hor. Poskytují jim ideální půdní a klimatické podmínky. Taiwanské Oolongy pokryjí asi 20 procent světové produkce těchto unikátních čajů.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Oolong zalijte vodou o teplotě 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























30. 9.
15. 3.
29. 1.
11. 12.
16. 10.
8. 8.
10. 2.
5. 2.
22. 2.
1. 9.
29. 4.
1. 12.
11. 9.
9. 7.
23. 6.
5. 6.
14. 5.
5. 5.
5. 3.
11. 12.
7. 11.
3. 9.
2. 6.
27. 5.
11. 3.
19. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

OOLONG KRÉMOVÝ KARAMEL
