

Espresso sirup Čokoláda - 500 ml
Zpestřete si každodenní kávový rituál neodolatelným sirupem s chutí čokolády. Espresso sirup Čokoláda se snadno rozpouští, je příjemně sladký a sametový. Přidejte ho do espressa, cappuccina nebo latte, ozdobte jím palačinky, vafle, zmrzliny, dorty. Autentická chuť čokolády pozvedne každý dezert.
Složení
Cukr, Voda, Přírodní kakaový extrakt 3%, Melasa, Vitamín CChuť
Espresso sirup čokoláda má barvu tmavého medu, jeho chuť je plná hlubokých čokoládových tónů s lehkým kakaovým nádechem. Sladkost sirupu je vyvážená, což dodá vaší kávě jemnost a harmonii.
Sirup můžete přidat do espressa, cappuccina, latte nebo do studené kávy.
Původ
Co všechno víme o čokoládě? Jde o jednu z nejoblíbenějších a nejžádanějších sladkých pochoutek na světě. Její výroba však patří ke složitým procesům, který začíná sklízením plodů z kakaovníků (Theobroma cacao) rostoucích v tropických oblastech.
Po sklizni jsou velké, obvykle žluté, plody otevřeny, boby jsou vyjmuty a fermentovány. Tato fáze je je pro vytvoření charakteristické chuti čokolády klíčová, protože fermentace přeměňuje hořké sloučeniny v kakaových bobech na aromatické a chuťově příjemné látky. Po fermentaci přichází na řadu sušení a poté i pražení. Tím dochází ke zvýraznění bohaté a hluboké chuti, přičemž délka pražení ovlivňuje její intenzitu. Nakonec je potřeba pražená zrna rozemlít. Vznikají tak jemný prášek známý jako kakao a kakaové máslo.
Kombinací kakaového prášku, kakaového másla a dalších přísad (jako je cukr a mléko), se vyrábí čokoládová hmota. Tu je potřeba následně zpracovat, aby vznikly různé druhy čokolády, jako je tmavá čokoláda, mléčná čokoláda nebo bílá čokoláda. Přidáním ovoce, ořechů nebo koření čokoládový sortiment ještě zvětšuje.
Díky rozmanitosti a univerzálnosti se čokoláda objevuje v mnoha receptech a sladkých pokrmech. Od čokoládových dezertů a zákusků po horkou čokoládu a čokoládové nápoje – možnosti jsou téměř nekonečné.
Ke kávě se čokoláda hodí náramně. Otestujte sami, jestli vás víc nadchne v latte, cappuccinu nebo espressu. Rozhodně ji ale doporučujeme k dochucení ice coffee.
Návod na přípravu
Příprava kávy: Do šálku s kávou přidejte lžičku čokoládového sirupu.
Čokoládový sirup můžete použít jako polevu na zmrzlinu, palačinky, omelety a ovocné saláty.
Čokoládový sirup je taktéž vhodný pro přípravu alkoholických i nealkoholických drinků.
Energetická hodnota: | 1448 kJ / 341 kcal |
Tuky: | 0,10 g |
z toho nasycených: | 0,10 g |
Sacharidy: | 85,19 g |
z toho cukry: | 85,1 g |
Bílkoviny: | 0,20 g |
Sůl: | 0,01 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
