

Ibišek květ jemně řezaný - karkade
Víte, jak vypadá ibišek? Stačí si představit černovlasou Haiťanku – zcela jistě ho bude mít za uchem. Tmavě červený, nepřehlédnutelně velký květ dokáže ale nejen zdobit. Jeho chuť si oblíbili například Egypťané, kteří z něj připravují osvěžující čaj karkade. Vyzkoušejte ho taky. Zaženete žízeň a doplníte prospěšné látky.
Složení
Květ ibišku 100%Nálev a chuť čaje
Ibišek květ řezaný – karkade dává po zalití horkou vodou tmavě červený nálev s výrazně kyselou chutí.
Můžete ho popíjet teplý, vynikající je však také jako ice tea. Čaj lze dosladit podle libosti.
Původ čaje
Na ibišky (Hibiscus) lze narazit v tropických a subtropických oblastech prakticky po celém světě. Mají mnoho forem a mohou vypadat pokaždé jinak – jako keře, polokeře i stromy, opadavé či stálezelené. Mívají dlanité listy a skutečně nádherně zbarvené, často velké květy. Bývají bílé, růžové, rudé i oranžové. Právě květ je z pohledu milovníka bylinných čajů zajímavý. Jeho červený kalich obsahuje antioxidanty, vitaminy, esenciální aminokyseliny a antokyany.
O oblibě ibišku svědčí, že ho zmiňuje už starověký lékařský dokument datovaný do roku 1150 př. n. l. Takzvaný Ebersův papyrus vypočítavá jeho schopnosti, mezi které patří například podpora normální funkce střevního traktu a cévní soustavy, vitality i osvěžení těla.
Speciálně k přípravě čajů je používán ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa). Z jeho sušených, červených, kalichů můžete připravit nápoje rozmanitých chutí a vůní. Vždy vás osvěží, bez ohledu na roční dobu. Zmíněné karkade se například podává s cukrem a citronem. Senegalci zase nápoj dochucují zázvorem, obyvatelé Panamy vám do něj přidají i cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.
Z ibišku je stejně dobře možné vyrobit džusy, marmelády nebo čatní. Velmi často se používá jako jedna z důležitých ingrediencí sypaných čajů. Dodává jim jak krásnou barvu, tak spoustu důležitých látek.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ibišek zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 - 2 čajové lžičky na 1,5 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 - 2 lžičky navíc.
- Doba vyluhování 10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA SENCHA - zelený čaj

SHAPE TEA (ČAJ NA HUBNUTÍ) - směs

Ibišek květ - karkade
Prohlíželi jste
