

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB - zrnková káva
Indická promývaná robusta hraje zásadní roli v sestavování delikátních kávových směsích určených zejména pro italský trh. Většina espress, která si dáte vlastně kdekoli v Evropě, využívá její úchvatně plné a lehce čokoládové chuti a zároveň se díky ní chlubí nádhernou, kompaktní cremou. Teď máte i vy šanci připravit si jedinečný šálek podle svého gusta. Míchejte robustu s arabikou, užívejte si ji samostatně. Zážitky zaručeny!
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Jedna z nejlepších světových káv odrůdy robusta vyniká fantasticky plnou, hutnou chutí. Typická zemitost je v tomto případě potlačena. Někomu indická robusta údajně připomíná čokoládový puding. Každopádně stopy čokolády v ní určitě najdete.
Crema je vysoká a hutná tak, že kostka cukru jí propadne velmi, velmi pomalu.
Původ kávy
Indie je jediná země, kde rostou všechny kávovníky ve stínu. Farmáři je tam pěstují více než 400 let. Sedm prvních kávových bobulí přivezl údajně svatý Bababudan z dalekého Jemenu a zasadil je v kopcích Karnataky.
Říká se, že každý indický pěstitel kávy do ní vlévá kus svého života. Proto nejspíš tato plodina vykazuje pozoruhodnou škálu vysoce kvalitních lotů a je žádaná po celém světě.
V Indii sklízejí kávové bobule od ledna do března. Kávovníky odrůdy robusta (Coffea canephora) rostou ve stínu stromů, v nižších nadmořských výškách, kde panují teplé a vlhké klimatické podmínky. Stromy zabraňují erozi půdy, obohacují ji o živiny, chrání plantáže před výkyvy teplot a navíc hrají významnou roli jako hostitelé rozmanité fauny a flóry.
Kdo navštíví indické kávovníkové plantáže, všimne si také, že v jejich blízkosti se vždy nacházejí pole s kořením jako pepř, kardamom, vanilka i ovocné stromy – banánovníky a pomerančovníky.
Slovo washed v názvu kávy upozorňuje, že byla zpracována promýváním, tedy poměrně náročným procesem, na jehož konci ovšem stojí káva mnohem kvalitnější, než při zpracování suchým postupem. Praná nebo taky mytá káva se loupe ve speciálních nádržích s vodou, a to nejpozději 24 hodin od sklizně. Pak putuje do kvasných nádob, kde se díky přirozené fermentaci zbaví lepkavé vrstvy a pak je sušena. Buď na přímém slunci, nebo v sušárnách, často oběma způsoby.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.

























6. 10.
6. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
