

LONG ZHU JASMÍNOVÝ - zelený čaj
Jasmínová královna zelených čajů v té nejvyšší kvalitě! Úžasný a mnoha básníky opěvovaný čaj patří ke klasice, která nikoho nezklame. Výrobě drobných čajových perliček s laskavou vůní bílých jasmínových květů je věnována velká pozornost. Hbité prsty čínských farmářů je nacvičenými pohyby něžně zabalí a pak mezi ně vkládají čerstvá jasmínová poupata. Čaj jejich aroma nasaje jako houba…
Složení
Zelený čaj Long Zhu JasmínovýNálev a chuť čaje
Opojná vůně, nádherný vizuální zážitek a skvělá osvěžující chuť – to jsou hlavní pozitiva jasmínového Long Zhu. Patří k nim samozřejmě i zdravotní benefity – dočtete se o nich níže. Nálev jasmínové lahody má zlatavou barvu, vůni lze popsat jako nádhernou a omamnou. Chuť je příjemně svěží, lehounce kouřová, nasládlá s květinovým dozvukem. Zanechává dlouhý příjemný vjem.
Doporučujme zalít Long Zhu jasmínový ve skleněné, nejlépe nahřáté, konvičce. Užijete si tak i příjemný pohled na rozvíjející se čajové perličky, které vystoupají k hladině a následně se volně snášejí ke dnu. Tam se rozevřou a vydají svou jedinečnou chuť a vůni. Tento čaj je možno zalít až pětkrát.
Původ čaje
Long Zhu jasmínový můžeme na trhu najít i pod názvy Xiao Longzhu, Dragon Pearls, Jasmine Pearls nebo Jasmine Pekoe Pearls. Vždy by mělo jít o vysoce jakostní zelený čaj z čínské provincie Fujian vyráběný podle tradiční metody „ovonění“ poupaty jasmínových květů. Ne vždy tomu tak ale je – někteří pěstitelé se snaží vyrobit tento delikátní čaj dříve, než jasmíny vůbec rozkvetou. Jejich cílem je nasytit hladový trh, ovšem kvalita uměle aromatizovaných čajů není nijak závratná.
Tradiční a skutečně kvalitní jasmínový Long Zhu se vyrábí s velkou péčí a trpělivostí. Čajové lístky jsou z čajovníků čínských sklízeny ručně brzy zjara (v březnu a dubnu). Škubou se pupeny a první dva lístky. Po zavadnutí jsou krátce opraženy a pak se každý pupen zvlášť zabalí do dvou lístků. Vznikne tak zelená perlička o velikosti 5-6 milimetrů. Všechny jsou uloženy v chladu a čekají, až vykvetou jasmíny. Většinou takto odpočívají tři měsíce, protože jasmíny kvetou v Číně v červenci. Jejich nerozvitá poupata jsou sbírána ráno, dopravena k čajovým perličkám a v noci, kdy se květy otevírají a nejvíce voní, se ukládají mezi připravený Long Zhu. Ráno se jasmín odebere, večer je rozprostřena další várka čerstvých květů a tak se proces opakuje až šestkrát. Když Mistr čaje rozhodne, že je aromatizace u konce, zabalí se každá kulička zvlášť do hedvábného papíru a pomalu se suší.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Lung Zhu Jasmínový nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Lung Zhu Jasmínový zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Lung Zhu Jasmínový je možné nechat 5x louhovat.

























1. 10.
2. 6.
22. 12.
18. 12.
8. 12.
16. 7.
22. 6.
6. 5.
28. 8.
9. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
