

Gruzínský zelený čaj Gantiadi
Vítejte ve světě gruzínského čaje, který přináší chuť a vůni regionu Guria. Jeho zahrady produkují lístky skutečně nádherné. Jak by ne, když se rozkládají v kopcích s výjimečnými klimatickými podmínkami. Čajovníky rostou bez chemie, farmáři je škubou ručně, brzy ráno. Tenhle zelený čaj je jemný jako tamní vánek a čistý jako gruzínská jezera.
Složení
Zelený čaj Gantiadi 100%Nálev a chuť čaje
Gruzínský zelený čaj Gantiadi chutná po zalití horkou vodou lehce, nasládle a mírně trpce. V aroma můžete rozpoznat vařený mangold. Nálev má světlou, jasnou barvu.
Původ čaje
Historie gruzínského čaje sahá až do roku 1809, kdy kníže Mamia V Gurieli, poslední vládce Gurského knížectví na západě Gruzie, objednal první semínka čajovníku (Camellia sinensis). Udělal tak zásadní krok na cestě Gruzie mezi špičkové čajové producenty.
Region Guria je známý jedinečným mikroklimatem, ve kterém se spojuje vysokohorský vzduch s mořskými vánky, což vytváří optimální podmínky pro růst čajových keřů. Čaj pěstovaný v místních horách je množen pouze semeny, což přispívá k jeho komplexní chuti a výrazné vůni. Krátké vegetační období, které kvůli studeným zimám trvá pouhých sedm měsíců, poskytuje čajovým rostlinám čas na regeneraci a získání síly.
Je důležité zdůraznit, že čajovníky rostou v Gruzii bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů a všechny sklizně jsou prováděny ručně. Tato péče a tradiční způsob zpracování lístků dávají čaji ve výsledku jedinečné vlastnosti, které je výrazně odlišují od běžných asijských čajů.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 80 °C, v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Gruzínský Gold Green tea - směs bílého a zeleného čaje

Gruzínský zelený čaj Kolkhida
