

ČOKOLÁDOVO - MÁTOVÁ zrnková káva
V Itálii sypou kávu skořicí, v Řecku do ní lijí ouzo. Ale už jste zkusili kávu s příchutí čokolády a máty? Je nejvyšší čas objevit vynikající kombinaci sladkého a peprného, hutného a osvěžujícího. Pro aromatizovanou stoprocentní arabiku rozhodně neplatí – dobrého pomálu. Dopřejte si ji tak často, jak budete chtít!
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Káva z Puno vyniká jedinečným charakterem a příjemnou nasládlostí. Ve společnosti čokolády a máty je skvostně jemná a přeci intenzivní. Chuť působí harmonicky. Při správné přípravě i mletí má káva lehkou a pružnou pěnu, která se po rozhrnutí lžičkou rychle rozprostře zpět po celé hladině šálku.
Původ kávy
Pro tuto plantážní kávu jezdíme do vysokých hor Peru. Region Puno je na celém světě známý produkcí odrůdy Typica, která má sice nižší výnosy, zato oplývá skvělou chutí a je vysoce jakostní. Kávovníky pěstují až na výjimky malorolníci, jejich plantáže se rozkládají vysoko v pohoří And. Proto také nepoužívají při pěstování ani ošetřování kávy průmyslově vyráběná hnojiva a přípravky. Za prvé jsou pro chudé zemědělce cenově nedostupné, za druhé je skoro nemožné dopravit je do vysoce položených oblastí.
Káva se v Andách sklízí několikrát za sezonu. Plody kávovníků totiž dozrávají postupně, takže se sbírají až ve fázi nejvyšší zralosti. Zpracovávány jsou promýváním. Bobule se nasypou do vody a protlačením přes speciální plechy zbaví dužiny. Kávová zrnka se fermentují v kvasných nádobách po dobu až 36 hodin. Pak je farmáři rozprostřou na betonové plochy a suší na přímém slunci. Výsledkem je zelená káva, která se ještě dotřídí, zabalí a odváží na burzu.
My kávu nakupujeme neupraženou. Máme vlastní pražírnu a díky tomu nabízíme zákazníkům kávu vždy čerstvou. Pražíme po malých dávkách tak, aby nám ve skladech zbytečně káva neležela a neztrácela vzácné aroma. Ochucování provádí pražič před pražením, kdy kávová zrnka postříká nosným olejem s čistě přírodním aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























12. 7.
24. 1.
15. 7.
18. 8.
22. 6.
25. 5.
27. 2.
24. 2.
16. 1.
26. 8.
14. 7.
19. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
