

KVETOUCÍ KRÁSKA - kvetoucí čaj
Víte, jak to vypadá, když někdo vykvete do krásy? Jistě ano. Když vykvete do krásy čaj, je to radost pohledět a dokonce i ochutnat. Výroba kvetoucích čajů patří ke starodávnému čínskému umění. V jisté době byly v Číně zakázány, dnes už se ale zase mohou splétat a vyvážet. Kvetoucí kráska patří k nejoblíbenějším.
Složení
Zelený čaj, Lotosový květNálev a chuť čaje
Nálev tohoto kvetoucího čaje je světle žlutý až oranžový. Má delikátní vůni a lehkou, mírně svíravou chuť. Čaj působí svěže a květinově.
Původ čaje
Kvetoucí čaje patří do zvláštní kategorie takzvaných uměleckých čajů. K jejich výrobě se nejčastěji používají lístky zeleného nebo bílého čaje a mnoho druhů květů – od pivoněk přes jasmín, měsíček, ibišek až po magnólii. Čaje se vyrábějí zásadně ručně umným svazováním jednotlivých lístků k sobě. Uprostřed je vždy zakomponován barevný květ, který se po zalití čaje vodou odhalí v plné kráse.
Do Evropy se kvetoucí čaj dostal až koncem minulého století, ačkoli v Číně ho znají už stovky ne-li tisíce let. Byl určen pro císařský dvůr k pobavení šlechty. V 60. letech 20. století ho ale čínská vláda v rámci kulturní revoluce prohlásila za buržoazní přežitek a jeho výrobu zakázala. Zpět na výsluní se kvetoucí čaje dostávají až nyní. Jejich obliba roste, a to nejen v samotné Číně, ale také v Evropě. Jde totiž o nápaditý, neokoukatelný a milý dárek snad ke všem příležitostem. Kvetoucí čaj ocení jako důkaz citů mladá děvčata, lze jím potěšit rodiče i prarodiče nebo obdarovat nadřízeného. Nic nezkazí, naopak udělají velkou radost.
Balení o 100 gramech obsahuje nejčastěji 12-15 kousků kvetoucích čajů. V závislosti na váze.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Kvetoucí čaj - 1 porce (kulička) zalijte 0,3 l vodoy o teplotě 80 °C.
- Doba vyluhování je 3-5 minut.
- Jeden rozvinutý květ je vícenálevový. Počet nálevů 2-3.

























24. 5.
25. 2.
3. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ROOIBOS RAKYTNÍKOVÝ KRÉM

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj

BRUSINKY S RAKYTNÍKEM - ovocný čaj
Prohlíželi jste
