

ČOKOLÁDOVO - OŘECHOVÁ zrnková káva
Jste konzervativní, ale čas od času vás přemůže zvědavost? Jak chutná třeba káva obohacená o tóny oříšků a čokolády? Jakou asi dělá cremu? A může vůbec dosahovat kvalit neochucených arabik? Rádi vás přesvědčíme, že je vynikající, potěší pěnou jemnou a kompaktní, jakostí se vyrovná nejskvělejším kávám. Ano, tohle je káva pro milovníky nenápadných inovací.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Káva čokoládovo-ořechová chutná přesně jako její základ, tedy arabika z peruánských And, jen ji podkresluje čokoláda s ořechy. Kompozice působí čistě, hladce a nasládle. Crema je světlá, jemná.
Původ kávy
Abyste zjistili, co je tato káva zač, přečtěte si něco o peruánském Puno. Odtud totiž pocházejí zrnka arabiky, která náš pražič ještě před pražením obohatil o pár kapek přírodního aroma. Samotné pražení pak provedl decentně a na střední stupeň. Aby zachoval všechny chutě a vůně kávy.
Představte si vysoké hory, špatné silnice, několik málo vesnic ve svazích a v dáli velké modré jezero. Ty hory jsou Andy a jezero Titicaca. Jste na jihovýchodě Peru, necelých 2 tisíce metrů nad mořem. Kousek pod vámi se rozprostírají zelené kávovníkové plantáže, vzduch je čistý, vlahý a chladný… Teď už možná tušíte, že místní káva má své kouzlo. Ukrývají se za ním nejen výjimečné přírodní podmínky, ve kterých roste, ale také práce zkušených farmářů, kteří ji sklízejí a zpracovávají.
Kávovníky (Coffea arabica) rodí až po dvou nebo třech letech a farmáři si je pěstují od sazeniček. Keře s tuhými listy kvetou bílo-růžově, plodí červené, žluté nebo oranžové peckovice. V každé takové kávové třešni jsou dvě pecky, každá s jedním semenem. Po sklizni je potřeba nasypat bobule do vody, protlačit je drticími plechy a tím zbavit dužiny a slupek. Oddělená kávová zrnka se poté nechávají fermentovat a jsou sušena, obvykle na přímém slunci.
Káva je balena do jutových pytlů a zaslána na burzu. V suchém a tmavém prostředí vydrží zelená káva v čerstvém stavu několik měsíců. „Odpočinek“ zrnkům naopak prospěje. Pražení je pro výslednou chuť nápoje zásadním krokem. Jde doslova o alchymii, kterou si každý pražič nechává jako tajemství. V případě této ochucené kávy poprášil zrnka ještě před pražením přírodním aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























2. 9.
20. 8.
14. 8.
2. 6.
7. 7.
12. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
