

Japan Genmaicha Dark BIO - zelený čaj
Stačí o trošku víc upražit rýži, a máte Genmaichu s oříškovým charakterem, který vás naprosto uhrane. Verze Dark přináší milovníkům pražených chutí další možnost, jak si užít skutečné čajové nebe. Tuhle japonskou klasiku můžete popíjet celý den. Za prvé má velmi málo teinu a za druhé se vám nikdy neomrzí. Vyzkoušejte čaj, kterému se říká „popkornový“, dáte nám zapravdu.
Složení
Zelený čaj Japan Bancha, Pražená rýžeNálev a chuť čaje
Japan Genmaicha Dark BIO – zelený čaj poskytuje nálev světlounce žluté barvy. Voní po pražené rýži, jeho chuť je hladká, oříšková a lehce travnatá. Jde o čaj jemný, vhodný k celodennímu popíjení.
Původ čaje
Pokud jste milovníkem japonského čaje, jistě jste se s Genmaichou už setkali. Unikátní druh zeleného čaje charakterizuje jemný, neobvyklý chuťový profil, který vzniká kombinací čajových lístků a opražené rýže. Proto se mu říká „rýžový“ nebo dokonce „popkornový“ čaj.
Možná vás překvapí, že nejde o žádnou novinku. Genmaichu začali v Japonsku připravovat už před pár stoletími. Původně byla považována za nápoj chudých obyvatel, protože opražená rýže se jevila jako dobrý způsob, jak „ředit“ drahé čajové lístky a vytvořit cenově dostupnější čajovou směs. Časem si Genmaichu ale oblíbili snad všichni Japonci a je zařazena mezi lahodné čaje pro každého, kdo hledá něco netradičního.
Genmaicha je směsí zeleného čaje a opražené hnědé rýže. Právě ona je klíčem k nezaměnitelné chuti. Během pražení některá zrnka rýže praskají, což čaji dodává jemně oříškovou, někdy dokonce až karamelovou chuť. V případě Japan Genmaicha Dark BIO byla rýže pražena delší dobu, než je obvyklé, proto v čaji vidíte skutečně tmavá zrnka. Jejich zásluhou má výsledný nápoj opravdu silný oříškový charakter.
Stejně jako většina zelených čajů, i Genmaicha je bohatá na antioxidanty. Zároveň má nižší obsah teinu než běžné zelené čaje, takže je vhodná pro ranní, dopolední, odpolední i večerní konzumaci.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Japan Genmaichu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Japan Genmaichu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Japan Genmaichu je možné nechat 3x louhovat.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ARABELA - ovocný čaj

GOJI-MALINA - ovocný čaj
