

Čokoládovo-mandlová zrnková káva
Dvě chutě se k sobě hodí naprosto dokonale – mandle a čokoláda. Dejte si je v kombinaci s luxusní plantážní kávou. Vychutnáte si tak nejen její oblou a vyváženou lahodnost, ale také atraktivní hořkosladkou tóninu. Udělejte si den ještě hezčí. Zrnková káva s láskou pěstovaná a citem pražená by neměla ujít vaší pozornosti.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Základní chuť stoprocentní arabiky, která je plná, oblá a harmonická, doplňují tóny mandlí a čokolády. V této zrnkové kávě objevíte patrně i mírnou nasládlost a ořechovost. Crema je jemná, elastická a nadýchaná.
Původ kávy
Vysokohorská káva z peruánského regionu Puno roste na plantážích nedaleko proslulého jezera Titicaca. Klima a půda And jí dává originální chuť i aroma. Odrůda Typica má sice relativně nízkou produkci, zato ale vyniká vysokou kvalitou. Peruánští farmáři ji pěstují od dob, kdy se k nim dostala z Etiopie. Devadesát osm procent pěstitelů kávy v Peru jsou malorolníci, kteří se o kávové plantáže starají s celými rodinami.
Protože jsou převážně chudí a jejich kávovníky rostou vysoko v horách, nehnojí je průmyslovými hnojivy ani chemicky neošetřují. Proto je káva z Puno považována za ekologicky pěstovanou.
Sklizeň se v Andách odehrává několikrát po sobě, tak, jak plody kávovníků postupně dozrávají. Zpracování takzvaným promýváním zahrnuje protlačení kávových bobulí ve vodě drticími plechy (zbaví se dužiny), fermentaci kávových zrnek v kvasných nádobách a sušení na slunci. Káva se nakonec sortuje, balí a odváží na burzu. Většina peruánské kávové produkce putuje k zákazníkům v Japonsku, USA a Evropě.
Ochucení kávy se provádí buď těsně před pražením, nebo při něm. My volíme první možnost. Pražič zrnka postříká nosným olejem s přírodním aroma a pak kávu praží. Díky tomu si vůni uchová skutečně dlouho a zákazník příchuť pozná i ve výsledném šálku své kávy.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























11. 8.
21. 12.
13. 10.
16. 9.
18. 2.
11. 9.
9. 7.
26. 6.
2. 6.
10. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
