

Pikantní zahrada chutí - wellness čaj
Relaxujte tak, jak to máte rádi. Naplno a pořádně! Tenhle wellness čaj vám nabídne nejen pořádnou dávku klidu a pohody, ale taky dobití baterek a impuls k další akci. Svou magicky ohnivou chutí si podmaní především vyznavače koření a yerba mate. Jak by ne, když jsme ho sestavili ze zázvoru, chilli a růžového pepře, kterým zdatně sekundují mate, rooibos, mrkev, kukuřice, a dokonce i rajčata. Prostě wellness, jak se patří.
Složení
Yerba Mate, Rooibos, Kousky jablka, Pražená rýže 10%, Kousky mrkve, Kousky rajčat, Kousky zázvoru, Kukuřice, Chilli 2%, Pufovaná rýže, Růžový pepř, Květ měsíčku, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Tenhle wellness čaj ke svému názvu nepřišel jen tak pro nic za nic. Pikantní zahrada chutí vystihuje jeho přednosti naprosto dokonale. Magicky ohnivá čajová směs kombinuje ostré chilli s praženou rýží a zemitým aroma yerba mate. Ale nelekejte se, ve výsledku jde o kompozici delikátní, jemně sladkou a příjemně prohřívající.
Původ čaje
Kdo by neznal mate! Nápoj pocházející z Jižní Ameriky, konkrétně z oblastí divokých pralesů, patří ke kulturním a historickým unikátům. Ano, původně ho pili obyvatelé Argentiny, Paraguaye, Uruguaye a jižní Brazílie, dnes si ho ale s oblibou připravujme i my, Evropané.
Zalít si horkou vodou sušené lístky cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis) patří k dennímu rituálu pracujících, sportujících i relaxujících osob. Yerba mate totiž obsahuje kofein, teobromin a teofylin - podobné látky, jaké najdeme v kávě, čaji nebo čokoládě. Zároveň je bohaté na antioxidanty (polyfenoly), vitaminy (A, B1, B2, C a E) a minerály (železo, draslík a hořčík).
Yerba mate se sklízí ručně, nebo strojově, a to obvykle dvakrát ročně. Větvičky stálezelených stromů je potřeba nejprve usušit a poté je nasekané nechat fermentovat. Tak se plně rozvine jejich chuť i aroma. Nejlepší je si mate vychutnat z kalabasy, speciální nádoby z vydlabané tykve. Nápoj se popíjí bombillou, tedy kovovou trubičkou zakončenou sítkem.
Podobně jako yerba mate se zpracovávají větvičky a lístky keře čajovníkovce kapského (Aspalathus linearis). Výsledkem je rooibos – čajový nápoj úžasné medové chuti.
Čajovníkovce rostou v Jihoafrické republice, konkrétně v regionu Cederberg, což je hornatá oblast poblíž Kapského Města. Jihoafrická republika je také hlavním a v podstatě jediným producentem tohoto čaje, protože rostlina vyžaduje specifické podmínky, které se v jiných částech světa nedaří napodobit.
Teď už jen přidáme doušku o tom, že rooibos obsahuje vitaminy a minerály, včetně vitaminu C, železa, mědi, manganu, draslíku a fluoridu, a víte o čaji Pikantní zahrada chutí to nejpodstatnější. Zbývá jen ho ochutnat.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VANILKOVÁ ŠVESTKA - ovocný čaj

BRUSINKY S RAKYTNÍKEM - ovocný čaj
