

PERU TUNKI - zrnková káva
Tunki je nádherný barevný pták žijící v lesích vysokých And. Není divu, že po něm farmáři z peruánského údolí Tambopata pojmenovali plantážní arabiku. Stejně jako je radost tunkiho vidět, je potěšením Tunki ochutnat. Sladkost mléčné čokolády, kterou oplývá, doplňuje jemné ovanutí limetky. Jako ptačí pírko je tato káva lehká, jako ptačí zpěv půvabná.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť
Zrnková káva Peru Tunki v sobě nezapře sladkost, komplexnost a harmonii jihoamerických káv. Díky střednímu pražení speciálně vyniknou tóny mléčné čokolády a melasy, které něžně podtrhuje kapka limetkové šťávy. Crema je světlá, kompaktní, jemná.
Původ kávy
Peru, to je Jižní Amerika, Tambopata, to je jedno z nejdivočejších míst v celé Amazonii. Pokud se do Peru někdy vydáte, tuhle oblast rozhodně navštivte. Reserva National Tambopata, přírodní rezervace založená v září 2000 dekretem prezidenta Alberta Fujimoriho, vás doslova uchvátí. Lidskou činností nedotčená krajina o rozloze amerického národního parku Yosemite je pokryta deštným pralesem, protnuta mnoha meandrujícími řekami a osídlena statisíci rostlinných a živočišných druhů. Jezera, divoké šelmy, barevní ptáci, vzácné rostliny… to všechno najdete v Tambopatě. A poblíž, jak jinak, i plantáže kávovníků.
Farmy jsou obvykle položeny v nadmořské výšce kolem 1 700 metrů, takže využívají výhod horského počasí i úrodné půdy. Pro majitele plantáží a dělníky je však velmi obtížné se ke svým keřům dostat – často je čeká poměrně náročný trek jak na plantáž, tak se sklizní do přístavu. Je nabíledni, že v takových podmínkách nechávají keře růst maximálně přirozeně, bez používání hnojiv nebo pesticidů. Všechno odříkání však nahrazuje skvělý výsledek jejich snažení: plantážní arabika nezapomenutelné chuti.
Pro místní zemědělce, povětšinou příslušníky domorodých kmenů Quechua a Aymara, je výhodné být členy družstva. Každá z rodin totiž obhospodařuje malou farmu s rozlohou kolem dvou hektarů. Když se farmáři spojí, mohou kávu rychleji a kvalitněji sklidit, zpracovat i dopravit na trh.
Jak si jistě domyslíte, ve vysokých Andách je káva česána jen ručně. Jakmile kávové třešně dělníci snesou ke zpracovatelským podnikům, mechanicky z nich ve mlýnech odstraní slupku a poté je nechají několik hodin fermentovat. Uvolněná zelená kávová zrna je nakonec potřeba usušit rozložená na terasách pod přímým sluncem, zabalit a odvézt nebo odnést k prodeji. Výsledkem je káva špičkových parametrů, za kterou odběratelé neváhají zaplatit vyšší cenu. Také proto se farmářům daří udržet roční příjmy na slušné úrovni, a to bez ohledu na kolísání světových cen kávy.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























13. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Prohlíželi jste
