

VIŠNĚ V RUMU zrnková káva
Gurmánský zážitek, který je navíc výbornou prevencí mnoha zdravotních neduhů. Ochucená káva se skvěle uplatní v kombinaci se šlehačkou, zmrzlinou, čokoládovou polevou nebo alkoholem. Přilijte si do espressa panáka dobrého rumu a zakousněte k němu malou sušenku. Den bude hned veselejší a práce půjde lépe od ruky.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Kdo by nemiloval višně v rumu. Svěží ovoce kombinované s hřejivým alkoholem musí chutnat každému. Na pozadí lahodné plantážní arabiky vzniká nápoj hodný pozornosti. Má nízkou aciditu, ale plné tělo a jemnou nasládlost. Pěna bývá krémová, velmi nadýchaná a soudržná.
Původ kávy
Drobní zemědělci ve vysokých Andách, od nichž plantážní kávu nakupujeme, se o kávovníky starají s velkou láskou a pokorou. Kvůli tomu, že k nim mají značně ztížený přístup horským terénem, nehnojí je průmyslovými preparáty ani neošetřují chemickými postřiky. Káva z Puno se tak řadí na roveň káv z organického zemědělství. Kvalitou může směle konkurovat dalším světovým kávám, jelikož v oblasti se zaměřují na odrůdu arabiky Typica, kterou charakterizuje excelentní jakost.
Kávové třešně se sklízejí průběžně v sezoně, dozrávají totiž 9-14 měsíců. Zpracování takzvaným promýváním je zbaví dužiny a slupek. Na vodu náročný proces (pro produkci 1 kg kávy je potřeba až 150 l vody) nese své ovoce. Promývaná káva má svěží aroma a plné tělo. Třešně se nasypou do speciálních nádrží, jsou strojově zbaveny dužiny a uvolněná zrnka nakonec fermentují v kvasných nádobách. Výsledkem jsou zrna zelené až našedlé barvy, která je potřeba usušit. Buď na přímém slunci, nebo v sušárnách. Vždy je ale potřeba předejít možnému vzniku plísně.
K ochucení kávových zrnek přistupuje náš pražič až těsně před pražením. Postříká je nosným olejem s přírodním aroma podle přání zákazníka a poté upraží. Takovým postupem se vůně vpraví hluboko do kávy a při mletí a extrakci se nádherně uvolní.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























5. 5.
3. 2.
1. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VIŠNĚ V ČOKOLÁDĚ zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
