

CHINA GUNPOWDER GOLDEN TEMPLE - zelený čaj
A teď hádanka: Čím je to menší, tím je to lepší. Kdo to pije, ten dlouho žije. Komu to patří, má síly za tři. Už víte? Gunpowder (Zhu chá) z východočínského Zhejiangu má tolik skvělých vlastností, že se na tři řádky nevejdou. Přečtěte si o nich níže a ochutnejte… naplní vaše duše radostí a těla zbaví neduhů.
Složení
Zelený čaj China GUNPOWDER GOLDEN TEMPLE 100%Nálev a chuť čaje
Pro Gunpowder je typický zelenožlutý nálev s bohatou, ale jemnou chutí. I když jeho svíravost dosahuje maxima, není na závadu. Právě naopak – dodává čaji svěžest.
Původ čaje
Zelený čaj v unikátním „balení“ patří k oblíbeným a vyhledávaným lahůdkám. Čajové lístečky úhledně stočené do drobných perel jsou používány od dob dynastie Tchang (618-907) pod názvem Zhu chá. Až postupem doby získal tento zelený čaj přízvisko Gunpowder. Nejspíš k tomu došlo omylem – jeho vzhled totiž připomíná kuličky střelného prachu.
Čínská provincie Zhejiang (Če-ťiang, Chekiang), která je domovem Gunpowderu, leží na východním pobřeží. Většinu její plochy zaujímají kopce. Zhejiang má vlhké subtropické klima se zřetelnými čtyřmi ročními dobami.
Léto (červen-září) je dlouhé, horké a deštivé. Zimy jsou krátké, podzim bývá suchý a slunečný. Průměrná roční teplota se pohybuje mezi 15 a 19 stupni Celsia. Právě takové podmínky vyhovují čajovníkům čínským (Camellia sinesis), které pokrývají značnou část horských úbočí. Čajovníkové zahrady jsou bohatstvím tamních farmářů a péče o keře i postup výroby čaje se dědí z generace na generaci.
Po sklizni se nechávají čajové lístečky a pupeny zavadnout a pak jsou ručně baleny do drobných kuliček. Následně se lístky na velkých pánvích praží a zároveň suší. Proto má Gunpowder originální kouřové aroma.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























24. 3.
4. 12.
4. 1.
22. 8.
12. 5.
26. 10.
31. 8.
5. 2.
14. 9.
25. 8.
13. 7.
25. 5.
5. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA GUNPOWDER SUPER - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
