

DETOX - BYLINNÁ SMĚS
Pijte Mate! Proč? Přesně ze stejných důvodů, z jakých ho vzývají jihoameričtí indiáni. Předčí všechny energy drinky světa. K lístkům cesmíny paraguayské jsme přisypali zelený čaj, citronovou trávu a verbenu. S jejich pomocí vznikl nápoj svěží, silný, občerstvující a voňavý. V nejvyšší kvalitě, jak je v Manusvětě zvykem.
Složení
Yerba Mate 61%, Sporýš 21%, Zelený čaj, Citrónová tráva 6%, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Chuť Mate je poněkud originální, takže je potřeba si trochu zvykat. Nejde ale o nic nepříjemného. Mate je prostě silné, lehce hořké, trochu zemité a kouřovité. Přidali jsme k němu pro zjemnění zelený čaj a citronovou trávu. V jejich společnosti působí Bylinná směs Detox harmonicky a příjemně. Nálev je světle žlutý, aroma svěží a citronové.
Původ čaje
Mate (Yerba Mate) je jihoamerický nápoj, který se vyrábí z lístků cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis).
Říká se mu také zelené zlato Indiánů, protože to byli právě oni, kdo jeho kouzelnou moc objevili. Cesmína je stálezelený strom, který miluje stinná místa s dostatkem vláhy. Pěstuje se hlavně v Paraguayi, Uruguayi, Argentině a Brazílii. Jde o rostlinu s mimořádně zajímavým životním cyklem – aby byla její semena schopna klíčit, musí projít zažívacím traktem ptáků. Její pěstování s sebou proto nese jistá úskalí.
Farmáři cesmínu paraguayskou udržují ve výšce kolem 8 metrů, aby měli k jejím lístkům snadnější přístup. Každé 3-4 roky sklízejí koncové větve, ze kterých otrhávají vejčité lístky s vroubkovaným okrajem. Zpracovávají se fermentací a oxidací a to tak, že je farmáři nacpou do pytlů a nechají přirozeně kvasit. Aby proces zastavili, vystaví rostlinný materiál krátkému působení vysoké teploty. Pak je Mate sušeno a mleto. Nakonec putuje do pytlů znova a 12-24 měsíců zraje. Nakonec přichází na řadu další mletí, třídění a balení.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























17. 10.
2. 10.
25. 7.
21. 4.
6. 9.
30. 3.
20. 7.
30. 6.
18. 5.
12. 5.
14. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Sítko na čaj kulaté ø 40mm + podstavec

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

SHAPE TEA (ČAJ NA HUBNUTÍ) - směs

AJURVÉDSKÁ SMĚS BYLIN K REGENERACI

BYLINY PRO OČISTU - wellness čaj
Prohlíželi jste
