

LONG ZHU BLACK - černý čaj
Originální čaj v originálním balení! Tato specifická prémiová delikatesa rozhodně vzbuzuje pozornost. Černý čaj svinutý do drobných perel se na trhu neobjevuje tak často. Jeho domovem je slavná čínská provincie Fujian, jeho největší předností plná chuť s tóny peckovin a podzimního lesa. Ručně svinovaný černý čaj naplní vaši touhu po luxusu.
Složení
Černý čaj LONG ZHU BLACK 100%Nálev a chuť čaje
Čaj impozantních vlastností dává nálev barvy tmavých mandarinek. Po ochutnání se doslova přeneseme do podzimního lesa. V čaji lze najít jeho trpkou ořechovost, přírodní svíravost, kyselkavou stopu černých třešní i vzdálené tóny kakaa. Zkrátka kompozice pro fajnšmekry.
Původ čaje
Vzhled i název čaje Long Zhu black odkazuje na tradiční čínský způsob výroby prémiových čajů – svinování do pevných a úhledných Dračích perel. Známe je v sortimentu zelených a bílých čajů, mnohdy s jasmínovým aroma. Černý svinovaný čaj je velkou raritou.
Tento Long Zhu black pochází z proslavené provincie Fujian, konkrétně čajové zahrady v horách Taimu. Leží v nadmořské výšce 917 metrů a minimálně polovinu roku je zahalena do mlh a dešťů. Čajovníkům čínským (Camellia sinensis) takové podmínky maximálně vyhovují. Sklizeň čajových lístků probíhá na jaře, kdy na plantáže vyrážejí místní ženy. Pečlivými a jemnými pohyby trhají nejmladší listy, které velmi rychle putují ke zpracování. Čaj se nechá zavadnout, pak je fermentován, opražen a ručně stáčen do pevných perel. Nakonec přichází na řadu sušení, třídění a balení.
V Číně říkají černým čajům červené, to podle barvy nálevu. Přestože fermentované čaje (Hong Cha) si místní lidé příliš neoblíbili, majitelé plantáží jim věnují maximální péči. Jejich produkce tak dosahuje mimořádných kvalit, což oceňují odborníci na celém světě.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ŠPANĚLSKÁ MANDARINKA - černý čaj

BRUSINKO KAKTUSOVÝ - černý čaj
