

SKOŘICOVÁ ŠVESTKA - ovocný čaj
Sladké švestky si oblíbili už v Antice. A tak není divu, že se šišaté šťavnaté plody objevují i v čajích. Zasypány rooibosem a poprášeny skořicí dávají chuť i vůni vynikajícímu nápoji. Skořicovou švestku můžete pít v zimě i létě, ráno i večer. Neobsahuje tein, nepotřebuje dochutit. Zkrátka značka ideál.
Složení
Kousky jablka, Květ ibišku, Rozinky, Rooibos, Šípková kůra, Skořice 5%, Aroma přírodní, Kousky švestek 4%Nálev a chuť čaje
Úžasný žlutooranžový nálev udělá radost nejen svým vzhledem, ale hlavně vůní a chutí. Ty nemohou být jiné než plné švestek, skořice a rozinek. Sladký čaj Skořicová švestka není třeba ničím dochucovat. Je výborný sám o sobě. Ale pokud chcete, doporučujeme plátek citronu nebo kapičku slivovice.
Původ čaje
Původ sypaného čaje Skořicová švestka musíme hledat na několika místech. Jeho nejzásadnějšími složkami jsou ale rooibos a švestky. Ta první vyrostla v Jižní Africe, druhá ve střední Evropě.
Rooibos, jinak také Redbush Tea, je vyráběn z lístků a větviček čajovníkovce kapského. Asi 150centimetrový keř roste pouze na úbočích kopců v jihoafrickém Cederbergu. Nesnáší totiž průmyslové znečištění a vyžaduje naprosto specifické přírodní podmínky. A tak se dosud nikde na světě nepodařilo založit plantáž, na níž by keře čajovníkovců prosperovaly. Po sklizni se celé větvičky i s jehlicovitými lístky nasekají a nahrnou na velké hromady, kde se nechají několik hodin kvasit. Rooibos se suší na žhavém africkém slunci.
Švestky jsou plody slivoně, stromu, který je doma jak u nás, tak téměř všude jinde ve střední Evropě. Tmavomodré vejčité švestky s peckou uvnitř výrazně voní a vynikají šťavnatou dužinou. Pro potřebu výroby sypaného čaje byly velké a zralé kusy švestek konzervovány lyofilizací, tedy vakuovým vymrazováním. Nepřišly tak o cenné vitaminy, neztratily ani přirozenou chuť a vůni.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ovocný čaj zalijte vroucí vodou, v poměru 1,5 až 2 čajové lžičky na 2-2,5dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























11. 10.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko kleště velké 65mm

Bavlněné sítko M - 1 ks

Bambusové sítko s dvěma úchyty

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SÍTKO

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VANILKOVÁ ŠVESTKA - ovocný čaj

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj
