

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
Král všech Pu Erhů, vládce země bez průmyslových hnojiv a postřiků. BIO koruna mu sluší. Prapředka čajů s velmi zajímavým postupem výroby milují jak obdivovatelé originálních chuťových nuancí, tak vyznavači zdravého životního stylu. Popíjejte ho teplý nebo zchlazený - King of Pu Erh BIO se vždycky postará o vaši dobrou náladu.
Složení
Červený čaj KING OF PU ERH BIO 100%Nálev a chuť čaje
King of Pu Erh Bio dává nálev kaštanové barvy. Jeho chuť můžeme popsat jako komplexní, s měkkými zemitými tóny. Ta k Pu Erhům tradičně patří. Aroma vyniká svíravostí a osvěžujícím závanem čerstvosti.
Tyto čaje se výborně hodí k popíjení v teplém stavu, skvěle chutnají ale také coby ice tea.
Původ čaje
Prvotřídní Pu Erh jsme přivezli z jihočínské provincie Yunnan. Ta patří k tradičním baštám čaje a tak není divu, že z ní pocházejí nejkvalitnější sorty zelených čajů i Pu Erhů. Posledně zmíněné najdete také pod názvem červené čaje. Mají totiž do červena zbarvený nálev a od černých čajů se odlišují zvláštním způsobem výroby – takzvanou dodatečnou fermentací. Díky ní získávají unikátní zdravotní účinky. Pu Erhy si vysloužily přízvisko čínský penicilin.
Na jihozápadě Yunnanu, na dolním toku řeky Mekong, najdeme město Pu Erh. Leží v nadmořské výšce 1300 metrů, má teplé a vlhké subtropické klima. Nejteplejším měsícem je červen (23 ⁰C) nejchladnějším leden (14 ⁰C). Není bez zajímavosti, že červnové srážky tvoří až 70 % z ročního úhrnu. Podle města Pu Erh se jmenuje i originální čínský čaj, který si nemůžete splést s žádným jiným.
Pu Erh se prodává buď jako sypaný celolistový čaj, nebo lisovaný do nejrozmanitějších forem. King of Pu Erh je prvním případem. Lístky se sklízejí z čajovníků blízkých prapůvodním odrůdám. Mají velké listy a v Číně je označují jako Ta-Jie (Velký list). Ručně je sbírán pupen a 3 až 4 lístky. Nechávají se zavadnout a pak jsou na velkých pánvích nahřívány. Tomuto kroku se říká „zabít zelenou“. Během něj je totiž zastavena přirozená oxidace enzymů (pokud by pokračovala, byl by výsledkem čaj černý). Čaj je různě rolován a stáčen a nakonec sušen, nejčastěji na slunci. V této fázi se čaj jmenuje Mao Cha, a buď putuje na trh, nebo je dále zpracováván. Dělníci ho navlhčí, nahrnou na hromady a nechávají kvasit. Díky tomu, že na lístcích čajovníků se přirozeně vyskytují kmeny bakterií a plísní, kterým vlhko prospívá, přemění se Mao Cha během několika dní, měsíců a někdy i let v jedinečný Pu Erh. Ve chvíli, kdy manažer plantáže a ochutnávač uznají proces zrání u konce, putuje čaj ke třídění, napaření a lisování.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Pu Erh zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























26. 12.
24. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PU ERH SUPER BIO

PU ERH MINI TOU CHA - stáří 15 let
