

JAPAN GENMAICHA KOHKI WITH MATCHA - zelený čaj
Další z unikátních čajů, který jen tak někde neobjevíte! Klasická japonská genmaicha zasypaná pudrem matchi rozhodně není tuctová. Ani pokud jde o chuť, ani v případě zdravotních účinků. Kdo má rád pražené tóny přecházející ve sladký dozvuk, ten si přijde na své. A kdo holduje čajům plným energie, antioxidantů a vitaminů, zklamaný taky nebude.
Složení
Zelený čaj Japan Gen Mai Cha 98%, Zelený čaj Japan MATCHA 2%Nálev a chuť čaje
Genmanicha je lehká, mírně pražená, travnatá a oříšková. Naproti ní japonská matcha chutná nasládle a měkce. Když se obě zkombinují, vzniká nápoj velmi příjemný – lehký, sladký a s praženou stopou. Jeho barva je jasně zelená a aroma svěží.
Původ čaje
Každá z ingrediencí se vyrábí naprosto jinak. Ačkoli jsou obě typické pro Japonsko, jejich uživatelé se v historii velmi různili. Popíjet matchu bylo výsadou nejvyšších vrstev společnosti, zatímco genmaicha bývala nápojem chudých farmářů.
Matcha je velmi jemný prášek vyrobený mletím čajových lístků. Používá se k rituálům, při nichž je šlehána bambusovou metličkou v horké vodě. Výroba matchi je podobně složitá – před sklizní jsou čajovníky přibližně na 20 dní zastíněny, aby produkovaly a v listech ukládaly ještě více chlorofylu a aminokyselin. Škubání je prováděno výhradně ručně, hned po něm jsou listy napařeny, sušeny, zbaveny žilek a v kamenných mlýncích mlety na prášek.
Genmaicha je v podstatě směs zeleného japonského čaje a pražené rýže. Říká se jí také „popkornový čaj“, protože při pražení rýže občas puká a vypadá jako popkorn. Vyrábí se z banchi, což jsou lístky čajovníků sklízené později. Vynikají robustnější chutí a menším obsahem teinu. Po sklizni se lístky napařují, překládají, suší a třídí. Nakonec je k nim přimíchána tmavá pražená rýže.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

ZELENÝ HONEYBUSH LESNÍ ČARODĚJNICE
