

SMĚS S GOJI, ARÓNII A ZÁZVOREM - ovocný čaj
Pro klidné večery i hektická rána, pro studené zimy i žhavá léta, pro moudré prarodiče i rozjívené dorostence. Čaj plný antioxidantů, vitaminů a minerálních látek oceníte vždycky a všude. Nápoj s goji, aronií a zázvorem si nechejte po ruce. Můžete ho s klidem servírovat celodenně. Navíc neobsahuje tein a už vůbec ne umělá barviva.
Složení
Kousky zázvoru (zázvor, cukr) 25%, Sporýš, Listy máty, Aronie bobule 10%, Kousky jablka, Kousky zázvoru 10%, Goji 7%, Aroma přírodní, Okvětní lístky růže, Květy slézuNálev a chuť čaje
Nálev světle žluté barvy voní velmi příjemně, svěže, jemně mentolově. Protože čaj Směs goji, aronie a zázvoru obsahuje také lístky máty, při ochutnání objevíte nejen sladkost ovoce. Vaše chuťové buňky pohladí i žádoucí peprnost.
Původ čaje
Zázvor tvoří víc než čtvrtinu objemu tohoto sypaného čaje. Věnujme mu tedy pozornost hned na začátku.
Oddenky vytrvalé rostliny pravděpodobně původem z Číny nebo Indie se používají v gastronomii i lidovém léčitelství stovky let. Botanicky je zázvor (Zingiber officinale) řazen do stejného rodu jako třeba kurkuma nebo kardamom. Dorůstá přibližně jednoho metru, má úzké zelené listy a žluté květy. Jeho jméno pochází pravděpodobně z poloviny 14. století, ze staroanglického slova gingifer.
Zázvor je neodmyslitelnou součástí řady světových kuchyní. Šťavnaté a masité oddenky bývají nakládány, vařeny, přidávány do dezertů, používány pro výrobu vína nebo sušeny. Používají se v Indii, Vietnamu, Číně, Koreji i Japonsku. V roce 2013 se globální produkce zázvoru vyšplhala ke 2,1 milionům tun.
Charakteristická vůně a chuť zázvoru je dána především přítomností těkavých olejů, zingiberenu a bisabolenu. Zázvor obsahuje také značné množství draslíku, fosforu, hořčíku a vápníku, z vitaminů pak zejména řady B a vitamin C.
Druhou významnou složkou tohoto čaje jsou plody aronie neboli černého jeřábu (Aronia melanocarpa). Tradiční medicína ho používá pro vysoký obsah antioxidantů, vitaminů i minerálů. Opadavý keř plodí tmavé, skoro černé bobule, které lze konzumovat syrové, lisovat z nich šťávy nebo sušit, vařit z nich džemy, kompoty, vyrábět víno či brandy.
Plody aronie začali nejspíš jako první používat severoameričtí indiáni. Dnes je můžeme najít také pod názvem sibiřská borůvka. Velmi často totiž aronii pěstují právě v zemích bývalého Sovětského svazu.
Goji, třetí podstatná ingredience, se v posledních letech stává běžnou součástí východoevropské stravy. Červené plody kustovnice čínské (Lycium chinense) vyrůstají na trnitých keřích, které jsou doma v severní a západní Číně. Jejich blahodárných schopností využívají tamní obyvatelé více než 2 tisíce let. Vynikají výjimečným množstvím antioxidantů a vitaminů C, E a řady B.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 10 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasycených: | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bílkoviny: | 0.1 g |
Sůl: | 0.01 g |
19. 10.
8. 2.
25. 10.
24. 7.
28. 10.
27. 10.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GOJI-MALINA - ovocný čaj

CITRUSOVÉ POKUŠENÍ - ovocný čaj
