

PU ERH ROYAL
Jako král. Nebo královna, samozřejmě. Tak se budete cítit s šálkem Pu Erhu, který jsme přivezli od pěstitelů z nejzkušenějších. V čínském Yunnanu se čajům věnují víc než tisíc let. Není tedy divu, že světu dodávají laskominy vpravdě královské. Pokud Pu Erhy ještě neznáte, tohle je jedinečná příležitost, jak se do nich zamilovat. Objevíte kouzlo nasládlé zemitosti a osvěžující čerstvosti.
Složení
Červený čaj Pu Erh 100%Nálev a chuť čaje
Pu Erhy jsou čaje, které možná na první ochutnání překvapí. Kdo se ale napije podruhé a potřetí, najde v nich neobvyklost, atraktivní a jedinečnou. Pu Erh Royal má jemnou, mírně sladkou a středně zemitou chuť. Dokáže občerstvit a jemně povzbudit. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Původ čaje
Jestli je někde Pu Erh doma, pak v jihočínské provincii Yunnan. Své jméno dostal po městě Pchu-er, ve kterém se shromažďovaly všechny čaje z okolí, aby byly zpracovány a prodány kupcům. Čajovníky, ze kterých se Pu Erhy vyrábějí, rostou vysoko v kopcích. Specifické klima má na originální vlastnost čaje samozřejmě zásadní vliv. Stejně, jako postup, kterým se čajové lístky zpracovávají. Detailně ho zná jen velmi málo lidí. Je totiž tajemstvím, jež si předávají majitelé čajových zahrad z generace na generaci.
Čajové lístky pro Pu Erh se sbírají z velkolisté odrůdy Camellia sinensis nazývané Ta-jie (Dayeh). Po naškubání se lístky nechávají zavadnout a pak se suší, aby se zbavily enzymů. Následuje pomalé dosušování. Tak vzniká meziprodukt Pu Erhu, čaj pojmenovaný mao čcha. Ten se může použít (a začasto používá) k přípravě nápoje, nebo je dále zpracováván. Jeho lístky se naskládají na velké hromady a navlhčí vodou. Takto se, přikryté plachtami, nechají několik desítek hodin zapařit. Bakterie a plísně, které jsou na čajových lístcích přirozeně přítomny, urychlí zrání čaje a dodají mu originální senzorické parametry. Jakmile je tento proces ukončen, může se čaj slisovat do nejrůznějších tvarů (hnízda, tabulky, koláče…), nebo je dosušen a prodáván jako sypaný.
Je dobré vědět, že Pu Erhy zrají i věkem. Ty nejstarší bývají velmi lahodné. Milovníci Pu Erhů také dobře znají jejich schopnost podpořit kondici. Pu Erhy totiž obsahují minerály, vitaminy skupiny B a další látky prospívající zdraví. Ne nadarmo se Pu Erhu přezdívá „čínský penicilin“.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zalijte 1 čajovou lžičku Pu Erhu 1,5-2 dl vody o teplotě 100 °C.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku čaje navíc.
- Luhujte pod pokličkou 3-5 minut, poté přeceďte.

























22. 10.
5. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

PU ERH std.
