

JAPAN KAMAIRICHA BIO - zelený čaj
Na čajové lístky s pánvičkou? V případě unikátního zeleného čaje kamairicha rozhodně. Ba co víc, použití těžké železné pánve při výrobě je zde alfou a omegou. Takzvaná “čínská metoda” neboli restování lístků pomocí suchého tepla je dnes napříč Japonskem velmi vzácná. A samotná kamairicha je skutečnou raritní záležitostí - některé zdroje uvádí, že z celé japonské produkce tvoří pouhopouhé jedno procento.
Složení
Zelený čaj Kamairicha BIO 100%Nálev a chuť čaje
Kamairicha BIO poskytuje nálev krásné žlutooranžové barvy. Vyniká bohatou vůní, ve které bezpečně poznáte pražení na horké železné pánvi. Chuť je osvěžující (ale ne svíravá), sladká, oříšková a pražená. Tento čaj je skvělý pro celodenní popíjení.
Původ čaje
Prefektura Miyazaki leží na východním pobřeží ostrova Kjúšú, na jihu a východě omývá její břehy Tichý oceán. Není bez zajímavosti, že víc než 10 procent rozlohy zabírají přírodní parky, jde tedy o krajinu s bohatou flórou i faunou. A místní lidé jsou na ni patřičně hrdi.
Co se čajovníků týká, těm se na plantážích Myiazaki díky teplému klima a dostatku slunce velmi dobře daří. Rozlehlé, poměrně rovinaté čajové zahrady lze sklízet čtyřikrát ročně, a to od dubna do září. Prospívají jim samozřejmě také úrodná půda a časté srážky. Oblast, ze které tento čaj pochází, se rozkládá v nadmořské výšce 600 metrů a je provozována v režimu organického zemědělství. Keře nejsou hnojeny ani ošetřovány průmyslově vyráběnými produkty, také sklizeň a zpracování čaje jsou řízeny s ohledem na ochranu životního prostředí.
Stejně, jako je zajímavé prostředí, ze kterého tento vzácný čaj pochází, stojí za pozornost způsob, jakým je vyroben. Právě díky němu chutná tak málo „japonsky“ a je tolik atraktivní. Japonská tradice totiž velí hned po sklizni nechat čajové lístky krátce zavadnout a poté je několikrát napařit. Kamairicha však byla místo napařování pražena.
Stejně, jako to dělají v Číně, nasypali japonští dělníci sklizený čaj na horké železné pánve a za stálého promíchávání ho opražili při teplotě kolem 300 ⁰C. Díky tomu zastavili oxidaci enzymů, listy vysušili a vytvarovali je do tenkých jehliček připomínajících japonské zakřivené korálky magatama. Sami Japonci takto vyrobenému čaji říkají „čínský zelený čaj“, protože byl zpracován podle čínského postupu.
Čaj Kamairicha BIO můžete připravit obvyklým způsobem, k vyzkoušení doporučujeme také takzvaný grandpa style (kterým mimochodem pije čaj většina lidí v Číně): Vsypte potřebnou dávku čajových lístků do velkého hrnku nebo třeba termosky, zalijte je horou vodou a nechte luhovat jako obvykle. Když čaj vypijete, zalijte lístky vodou znovu… a znovu a znovu. Nepotřebujete žádné sítko, žádné nádobí. A můžete si svůj oblíbený nápoj vychutnávat klidně po celý den.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

YERBA MATE LEMON
