

SOBA CHA BIO - pohankový čaj (Ku Qiao Cha, Memil Cha, pražená pohanka)
Rostlina nenápadného vzezření urazila do zbytku světa ze své domoviny v Číně dlouhou cestu již před mnoha staletími. V kuchyni je dodnes vděčným pomocníkem, když chcete vykouzlit rychlý, výživný a chutný pokrm. Věděli jste ale, že stejné vlastnosti má pražená pohanka i ve formě nálevu? Mnoho asijských národů na tento nápoj nedá dopustit a Vy máte nyní možnost jim dát za pravdu.
Složení
Pohanka BIO 100%Nálev a chuť čaje
Pražená pohanka dává nálevu zářivě žlutou barvu a sladkou chuť, ve které je patrná oříšková stopa.
Původ čaje
Přestože pohanku dnes už nepovažujeme za nikterak cizokrajnou rostlinu, její původ sahá až k dalekým Himalájím a do dalších koutů čínské říše. Jak a kdy se rozšířila do Evropy nelze přesně určit, ale dle názvu se odhaduje, že za to mohou pohanští nájezdníci - saracéni a Tataři. Právě pohanka tatarská je v Číně velmi oblíbená pro bohatší chuť a vyšší obsah rutinu oproti pohance obecné.
Naše pohanka pochází z provincie Sichuan, kterou lze označit za oblast hor a jezer. Protože se jedná o poměrně nenáročnou plodinu, dokáže růst i v úctyhodné výšce 3000 m.n.m. Sklízí se zpravidla na přelomu srpna a září a lze využít v podstatě celou rostlinu. Nejpopulárnější jsou ale beze sporu její semena.
Ku Qiao Cha (Čína), Soba Cha (Japonsko) nebo Memil Cha (Korea) je jen několik názvů pro tzv. pohankový čaj. Semínka pohanky se krátce opraží, čímž získají lákavou zlatavě hnědou barvu. Při restování se navíc uvolní lahodná oříšková chuť a vůně připomínající čerstvě upečené sušenky.
Pohanka patří do skupiny pseudoobilovin, proto neobsahuje lepek. Nálev je navíc zcela bez kofeinu, takže se nemusíte s každým dalším šálkem obávat o svůj nerušený spánek. Nápoj z pražené pohanky si můžete dopřát až třikrát denně, a to v teplé i studené variantě. Restovaná semínka lze přidat i do nejrůznějších smoothie a kaší, ale zasloužený relax s hrníčkem v ruce nic nenahradí.
U citlivých osob může způsobit fotosenzibilizaci.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
|
Návod na přípravu
- Pohanku zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 2 čajové lžičky na 200ml vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Jakmile bude odvar vychladnutý, slijte ho.
- Spaření je možné 2x.




















Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

SENCHA BRUSINKO - JAHODOVÁ - zelený čaj

JASMÍNOVÝ - zelený čaj
