

JAPAN SENCHA YABUKITA - zelený čaj
Jen málokdo se může pochlubit tím, že jeho dílo zcela změnilo čajové mistrovství země vycházejícího slunce. Muži jménem Sugiyama Hikosaburo a jeho kultivaru čajovníkového stromu Yabukita se to podařilo a díky němu si můžeme vychutnat dokonalou hru chutí v každém šálku zeleného čaje této odrůdy.
Složení
Zelený čaj Japan Sencha Yabukita 100%Chuť a nálev
Japan Sencha Yabukita prvotřídní kvality však nabízí v prvním nálevu dokonalý požitek z umami a i další nálevy Vám poskytnou plnou a vyváženou chuť v kombinaci s více než příjemnou vůní.
Původ čaje
Na japonském ostrově Honšů se rozkládá prefektura Shizuoka. Pro její chladnější podnebí si ji v roce 1908 vybral pěstitel čajovníků Sugiyama Hikosaburo, aby zde vyzkoušel schopnosti svých dvou nových kultivarů. Nazval je Yabukita a Yabuminami. Yabu vychází z japonského výrazu pro bambusový háj a kita znamená sever, zatímco minami zase jih.
Důraz byl mimo samozřejmou kvalitu lístků kladen hlavně na odolnost odrůd proti chladu. A zde na plné čáře vyhrál kultivar Yabukita. Po letech testování si jej v roce 1953 zaregistroval, a tím otevřel dveře změně pěstování čaje v Japonsku. Od té doby se Yabukita postupně rozšířila do většiny plantáží v zemi, ale své výsostné postavení si zachovala hlavně v regionu Shizuoka.
Japan Sencha Yabukita je čaj prémiové jakosti. Lístky, které byly pro jeho výrobu použity, pochází z první sklizně. Mají proto v sobě zachováno nejvíce obsažených důležitých látek pro pověstnou lehkost a zároveň výraznost chuti umami. Pro tuto raritní senchu se navíc využívají pouze vrchní lístky, které si dokáží udržet svěžest a jasnou barvu následného nálevu.
Sencha oproti jiným typům dozrává na plném slunci. Po sběru se čaj napaří, aby dále nedocházelo k oxidaci. Takto zpracované lístky se poté usuší a upraví do takzvaného jehličkového tvaru. Relativně jednoduchý postup pěstování, výroby i následné přípravy hotového nálevu dělá ze senchy nejoblíbenější čaj Japonska. Do země byla dovezena během 17. století z Číny a nyní tvoří až 80 % produkce.
V posledních letech se rozmohl trend podávání ledové verze tohoto čaje, což může být obzvlášť v létě vítaná změna. Vyzkoušet můžete přípravu pomocí cold brew nebo prudkého ochlazení uvařeného nápoje. Ledová varianta se doporučuje jen u nejvyšší sorty čaje, jinak výsledný nálev nedosáhne požadovaných vlastností.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte

























3. 10.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

LONG ZHU JASMÍNOVÝ - zelený čaj
