

JAPAN SHIZUOKA GABALONG BIO - zelený čaj
Rozmanitý svět zelených čajů ze země vycházejícího slunce stále dokáže překvapit. Ochutnejte nápoj, ve kterém se dokonale snoubí tradiční mistrovství v produkci těch nejkvalitnějších čajových lístků a pečlivý vědecký přístup. Japonský Gabalong zkrátka udělá dobře tělu i duši a ještě potěší chuťové pohárky.
Složení
Zelený čaj GABALONG BIO 100%Nálev a chuť čaje
Nálev krásně zlatavé barvy s plejádou zelených jisker má plnou a bohatou chuť, ve které hraje prim příjemná sladkost a pověstné umami. Pojmenování této páté chuti, jak se jí říká, vychází z japonského výrazu pro něco delikátního a lahodného.
Původ čaje
Gabalong, Gabaron nebo jednoduše GABA tea. Pod všemi těmito názvy najdete čaj, který je jedním slovem unikátní. Roste v nádherném prostředí prefektury Shizuoka na ostrově Honšú. Tzv. japonská Riviéra v sobě kromě přírodních krás, malebných zálivů a dechberoucího pohledu na nejvyšší horu země Fudži ukrývá ideální podmínky pro pěstování čaje.
Čajovníkový kultivar Yabukita, který je pro zdejší lokalitu typický nejenže úspěšně odolává chladnému počasí, ale dává pěstitelům lístky svěží barvy a prvotřídní kvality. To, co ovšem dělá z Gabalongu naprosto výjimečný čaj, je způsob jeho zpracování. Po ruční sklizni probíhá několikahodinová fermentace pomocí dusíku. Následně jsou lístky uloženy do pytlů na přibližně 14 hodin a až poté proběhne mírné napařování, jako tomu bývá u jiných japonských zelených čajů.
Za tímto netradičním užitím dusíku stojí v podstatě náhodný vědecký objev profesora Tojiro Tsushida, který v roce 1984 hledal způsob, jak udržet čaj déle čerstvý. Použití dusíku ovšem vedlo k nečekanému poznání, že v takto ošetřených lístcích prudce stoupla koncentrace
GABA (kyseliny gama-aminomáselné). Její pozitivní vliv na lidský organismus byl díky mnohým studiím nesporný, čímž získal v Japonsku Gabalong statut zdravotního čaje.
Japan Shiozuka Gabalong ovšem díky netradiční fermentaci získal i velmi specifické charakterové vlastnosti, obzvláště pak lákavou květinově - bylinnou vůni, nasládlou chuť s jemným máslovým podtónem a neodolatelný zážitek spojený s umami v prvním nálevu. Lístky si zachovávají sytě zelenou barvu a nepravidelný rys. Vychutnejte si šálek čaje, který Vám díky neobvyklému spojení vědy a tradičního řemesla přinese jedinečný zážitek plný pozitiv
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Sítko na čaj permanent velikost M

Filtr papírový S - do šálků
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FOG TEA BIO - zelený čaj

JAPAN KUKICHA - zelený čaj

STŘÍBRNÉ PERLY - bílý čaj
Prohlíželi jste
