

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SVATÝ TOMÁŠ ORIGIN 72%
O ostrově Svatý Tomáš věhlasné bedekry skromně mlčí. Možná je to dobře. Turisté by překrásné pláže, hlubokou džungli a nádherné korálové útesy jistě vzali ztečí. Nechejme si malé tajemství o panenské přírodě pro sebe. Kdykoli rozpustíme místní čokoládu v horkém mléce, vzpomeneme si na žhavé africké slunce, nespoutanou přírodu a Svatého Tomáše, ráj všech čokoholiků světa.
Složení
Kakaová hmota Svatý Tomáš 72%, Cukr, Sojový lecitin, Aroma přírodní vanilkovéChuť
Čokoládové čočky Svatý Tomáš origin 72 % jsou díky skutečně vysokému podílu kakaa pořádně hutné. Hořkost, pro kterou je čokoláda tak oblíbená, doplňuje sladké pohlazení. Chuť nemizí a na jazyku přetrvává opravdu dlouho.
Původ
Demokratická republika Svatý Tomáš a Princův ostrov (República Democrática de São Tomé e Préncipe) je stát složený ze dvou ostrovů nalézajících se v Guinejském zálivu. Téměř nejmenší africká země, kdysi portugalská kolonie, je letecky dostupná z Lisabonu, a to obvykle jen jednou týdně. Loď je vypravována pouze v případě, že se najde 40 pasažérů, kteří po pobytu v exotické a zároveň velmi chudé zemi touží.
Svatý Tomáš je ostrov sopečného původu, průměrná roční teplota se pohybuje kolem 25 ⁰C, krajina je kopcovitá, nejvyšší vrchol leží přibližně 2 tisíce metrů nad mořem. Když byste se nad ostrov vznesli jako pták, viděli byste kužely vyhaslých sopek, neprostupnou džungli, mimořádně krásné pláže a průzračné vody Atlantiku. Viděli byste ale také plantáže, které zabírají skoro polovinu plochy ostrova. Místní zemědělci na nich pěstují hlavně kávu a kakao, také vanilku, kokosy, banány nebo obilí.
Kakaové boby ze Svatého Tomáše jsou proslavené na celém světě. Vyrábí se z nich špičková čokoláda s vysokým podílem kvalitního kakaa. Stejně jako v případě těchto čoček, za ní stojí práce mnoha lidí a strojů. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) je potřeba vypěstovat, rozesadit a po 3-6 letech sklidit. Plody stálezelených keřů mají elipsovitý tvar, žlutou barvu a obsahují semena – kakaové boby. Ty je potřeba uvolnit a několik málo dní fermentovat. Pak se boby suší, melou a lisují. Tím je oddělena kakaová hmota a kakaový prášek. Z něj se vyrábí čokoláda.
Není jistě bez zajímavosti, že kakaové boby používali obyvatelé Mexika jako platidlo a že kakao a čokoládu znají Evropané až od 17. století. První evropské továrny na výrobu čokolády byly založeny v 18. století.
Čokoláda je oblíbená jako pochutina, ale její konzumace přináší tělu mimo libých pocitů také vysoce účinné antioxidanty, vitaminy a minerální látky. Je prokázáno, že čokoholici zažívají častěji pocity štěstí, uvolnění a lépe se zbavují stresu.
Čokoládové čočky Svatý Tomáš origin 72 % jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 72 % kakaové sušiny.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 276 kJ / 544 kcal |
Tuky: | 39,4 g |
z toho nasycených: | 23,6 g |
Sacharidy: | 31, 2 g |
z toho cukry: | 26, 9 g |
Vláknina: | 13,6 g |
Bílkoviny: | 8,5 g |
Sůl: | 0,02 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
