

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PAPUA NOVA GUINEA ORIGIN MLÉČNÁ 37%
Měst tam moc nenajdete. Zato přírodních divů a krás se na Papui Nové Guineji nelze nabažit. Část ostrova ležícího na severozápadě Tichého oceánu pokrývají deštné pralesy. Přesto se více než tři čtvrtiny obyvatel živí zemědělstvím. Pěstování kakaovníků zajišťuje živobytí pro statisíce domácností. A drobní rolníci se rozhodně nemají zač stydět. Kakao i čokoláda z nádherné ostrovní země patří k nejkvalitnějším na světě.
Složení
Kakaová hmota Papua Nova Guinea 37%, Cukr, Kakaové máslo, Sušené plnotučné mléko, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášekChuť
Čokoládové čočky Papua Nová Guinea 37 % vynikají lahodně mléčnou chutí se sladkou a velmi příjemnou kakaovou notou. Podtrhněte jejich harmonii a rozpusťte několik čoček v horkém sójovém, mandlovém nebo makovém mléce.
Původ
Domluvíte se anglicky, platit budete v měně nazvané kina a ke středoevropskému času si připočtete 10 hodin. Papua Nová Guinea vás přivítá rovníkovým podnebím, úchvatnou přírodou a vlídnými obyvateli. Přímořský stát v Oceánii je považován za oblast patřící k nejpestřejším na Zemi. Tropické deštné pralesy obývají vzácné druhy rostlin i živočichů. Papua Nová Guinea je z 93 procent pokryta lesy, orné půdě připadá pouhé 1,1 procento povrchu. Pro příjem země je zásadní těžba minerálů. I přesto se 80 procent obyvatel živí zemědělstvím, konkrétně pěstováním banánů, kávy, kokosových ořechů i kakaovníků.
Během posledních několika let výnosy z plantáží kakaovníků i kávovníků poklesly. Jako důvody jsou uváděny zejména nedostatečná výsadba nových rostlin, napadení kakaovníků chorobami i špatná infrastruktura. Světová banka proto v roce 2014 schválila finanční podporu drobným producentům kávy a kakaa, kteří se spojují do družstev a spolupracují s nevládními organizacemi.
Samotné kakaovníky jsou stálezelené stromy pocházející z Jižní Ameriky. Dorůstají výšky 5-8 metrů, kvetou růžovobílými květy a plodí žluté oválné bobule, až 30 centimetrů dlouhé. Plody vyrůstají rovnou na větvi nebo kmeni. Když dozrají, musejí je zemědělci odsekávat speciálním náčiním.
Ani cesta k semenům – kakaovým bobům, není právě snadná. Tuhá a tlustá slupka ukrývá většinou 5 komor, v každé je uloženo 4-14 semen. Musí se vyjmout, očistit a pár dní fermentovat. Pak přichází na řadu sušení. Boby jsou obvykle ještě předpraženy a odváženy do továren. Tam je stroje podrtí, dopraží, umelou. Ze vzniklé kakaové hmoty se oddělí kakaový prášek a kakaové máslo.
Čokoláda je posléze vyráběna z prášku přidáním kakaového másla, cukru, vanilky, mléka a dalších surovin. Takzvaným zušlechťováním se mění konzistence a struktura. Promíchávání a hnětení při teplotě 50-65 ⁰C v zařízení připomínajícím mušli se říká konšování. Dále je potřeba čokoládu temperovat a tvarovat.
Čokoládové čočky Papua Nová Guinea 37 % jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 37 % kakaové sušiny.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 394 kJ / 572 kcal |
Tuky: | 38,4 g |
z toho nasycených: | 23,1 g |
Sacharidy: | 47,1 g |
z toho cukry: | 46 g |
Vláknina: | 2,3 g |
Bílkoviny: | 7,9 g |
Sůl: | 0,23 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Chocolate Chips – Venezuela Origin 72% Cocoa
