

ČOKOLÁDOVO - POMERANČOVÁ zrnková káva
Stoprocentní Arabica poskytuje téhle kávě plné tělo a lahodně jemnou čokoládovost. Pár kapek přírodního aroma dodává svěžest sladkých šťavnatých pomerančů. Kombinace, která se nikdy neokouká, by neměla chybět ani ve vaší kávotéce. Bude se hodit pro milé návštěvy i pohodová odpoledne ve dvou. Čokoládovo-pomerančovou kávu oceníte při přípravě nápoje s kostkami ledu i v horké variantě, třeba s hřebíčkem a skořicí.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Aromatizovaná káva Čokoládovo-pomerančová svému názvu perfektně dostojí. Plantážní Arabica z peruánských And jí dodává nejen příjemnou lehkost a čisté tělo s jemnými tóny čokolády, ale také něžnou, světlou cremu. Přidejme k tomu dotek citrusů a máme kávu, kterou si lze vychutnat v mnoha přípravách.
Původ kávy
Skutečným kávovým znalcům netřeba oblast Puno, kde tato výběrová Arabica vyrostla, dlouze představovat. Ale možná právě vy patříte k degustátorům náhodným či začínajícím, takže se o peruánských kopcích porostlých kávovníky krátce zmiňme.
Peru patří mezi top producenty plantážní kávy. Ve vývozu Arabiky se pohybuje kolem páté příčky na světě. Na svazích And se nachází řada plantáží, jejichž kávu vyhledávají baristé z většiny proslulých kaváren. Odrůda Typica patří k osvědčené klasice. Kávovníky původem z Etiopie dosahují zhruba 4metrové výšky, plodí méně než jiné odrůdy, ale jejich káva dosahuje nejlepších parametrů. Výborně se jim daří právě v kopcích peruánských And. Mírné až chladné klima a specifické půdní podmínky propůjčují tamní kávě unikátní chuť i aroma.
Tato káva byla zpracována takzvaným promýváním. Červené kávové bobule byly nasypány do vody a protlačeny přes drticí plechy. Tím je farmáři zbavili dužiny. Kávová zrnka, která se z bobulí uvolnila, nechali několik hodin fermentovat, pak je sušili buď v sušičkách, pokud počasí dovolilo, tak na slunci.
Jak přišla Arabica z And k čokoládovo-pomerančové chuti? Získala ji díky několika málo kapkám přírodního aroma. Jakmile si kávu objednáte, náš pražič ji popráší nosným olejem a upraží tak, aby neztratila nic ze svých přirozených vlastností a navíc absorbovala jemné tóny čokolády a pomerančů.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























9. 8.
10. 3.
18. 5.
16. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
