

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva
Diamanty. V centrální konžské provincii leží největší světové naleziště průmyslových diamantů. A taky tam sklízejí kávu, kterou k vzácnému pokladu můžeme směle přirovnat. Nádherná pravidelná zrnka Robusty Kongo dávají nápoj s plným tělem, velmi libou hořkostí a chutí lískových oříšků. Kyselost lze popsat jako střední. Proto patří káva z Del Kasai k mimořádně žádaným.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Robusta Kongo vyniká i přes plné tělo a hořkou chuť střední kyselostí. Poznáte v ní lískové oříšky. Pokud si Robustu připravíte sólo, získáte kávu skutečně výrazné chuti, s vysokou, kompaktní cremou. Robusta Kongo se ale stejně dobře hodí k přípravě espresso směsi. Zkuste experimentovat a namíchejte si ji s některou z lahodných Arabik.
Původ kávy
V Demokratické republice Kongo kávu pěstuje a zpracovává asi 11 tisíc farmářů. Obvykle fungují v družstvech, k nejznámějším patří Furaha, Muungano a Sopacdi. Jejich rolí je zastupovat producenty při jednáních s distributory.
Středoafrická země se zaměřuje především na vývoz Robusty, Arabika představuje pouhou pětinu celkové produkce. Je třeba také zmínit, že výnosy v současné době rostou jen velmi pomalu. Na vině jsou zřejmě škody napáchané během občanských válek v letech 1997 a 1998. Před nimi vyváželo Kongo kolem 120 tisíc tun kvalitní kávy, po uzavření mírové dohody to bylo například v roce 2002 pouhých 32 tisíc tun, o rok později 40 tisíc tun. Vláda na obnovu kávovníkových plantáží uvolnila 100 milionů dolarů.
Druhý největší stát ve střední Africe je znám také pod názvy Kongo-Kinshasa nebo Zair (v letech 1971-1997). Jeho krajina zahrnuje jak nížiny, tak pohoří, jak pobřeží, tak vnitrozemí. Severní oblasti se nacházejí v pásmu vlhkého tropického klimatu, průměrné teploty dosahují 25 ⁰C. Na jihu je srážek méně a teploty kolísají.
Del Kasai je jednou z 26 provincií Demokratické republiky Kongo. Kromě toho, že se v ní těží průmyslové diamanty, zapsala se oblast do povědomí kávomilců. Robusta z Del Kasai má skutečně krásnou chuť. Její příčinu lze hledat jak v poměrně nízké nadmořské výšce, ve které kávovníky rostou, tak pečlivém zpracování kávových bobulí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























25. 6.
16. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva
