

RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - zrnková káva
Osm velkých sopek na východě nespoutané Afriky poskytuje kávě ideální podmínky k růstu a zrání. Nebude to trvat dlouho, a rwandský region Wirunga vejde ve známost nejen jako oblast výskytu goril nížinných, ale také coby lokalita poskytující celému světu vynikající kávu. Je pěstována vysoko v kopcích, pomalým dozráváním získává intenzivní, stálou chuť. Kdo si ji dopřeje, bude se k dobrotě oceňované v mnoha soutěžích rád vracet.
Složení
ArabicaCrema a chuť kávy
Rwanda Fully Washed Muhondo potěší nasládlou chutí, sametově hladkým tělem a citrusově libou kyselostí. Tato káva vynikne jako espresso, její nuance si vychutnáte také při filtrování nebo přípravě v bialetce. Crema je pružná, kompaktní a jemná.
Původ kávy
Na místě, kde káva roste, vždy velmi záleží. V případě Rwanda Fully Washed Muhondo jde o kopce sopečného původu, jejichž půda je bohatá na minerální látky. V kombinaci s východoafrickým alpským podnebím vzniká jedinečné mikroklima. Kávovníkům arabským (Coffea arabica) nižší teploty svědčí. Zrna díky nim zrají déle, chuť se v nich tedy může koncentrovat po řadu měsíců.
Samotná Rwanda, tedy Rwandská republika, se s kávou setkala v dobách kolonizace. Ve třicátých letech minulého století začali tamní rolníci pod dohledem Belgičanů a Němců pěstovat odrůdy s vysokým výnosem a nízkými náklady. Kvalita tehdy nebyla nejdůležitějším znakem rwandské kávy. V devadesátých letech prošla země národní tragédií, bylo zabito téměř milion lidí, vývoj se zpomalil, až zastavil. Teprve na začátku nového milénia začala vláda obyvatele povzbuzovat k většímu pěstování kávovníků. Od té doby podporuje její kvalitu, zasazuje se o účast v dražbách a dbá na spravedlivé vývozní podmínky.
Dnes Rwanda přispívá na světový trh 0,2 procenty kávy. Ovšem její reputace prudce roste. Získává skvělá umístění v mnoha mezinárodních soutěžích.
Uvádí se, že kávu ve Rwandě pěstuje asi 450 tisíc drobných zemědělců (na každého připadá průměrně 165 kávovníků). Přibližně 95 procent rostlin plodí zrna bourbon vysoce kvalitní odrůdy Arabica. Kávové třešně se ručně sklízejí od března do července. Mokré zpracování (washed) dává vyniknout příjemnému aroma a rozvíjí ovocnou chuť.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KOLUMBIE EXCELSO MEDELIN EP FANCY zrnková káva
