

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI
Ten, kdo holduje chilli, je veselé mysli a pevného zdraví. Papričky pálivé chuti jsou tak populární, že se jimi koření nejen maso a omáčky, ale také nejrůznější sladké dobroty. Horká čokoláda je jednou z nich. Kombinace chuti jakostního kakaa a štiplavého chilli provokuje k dalšímu doušku. Prohřeje tělo až po konečky prstů a vyčaruje blažený úsměv na tváři. Neobvyklý nápoj se jistě stane i vašim oblíbencem.
Složení
Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Aroma přírodní BIOCrema a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma chilli jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbeného koření.
Původ
O Dominikánské republice a Paraguayi jste už určitě slyšeli. Možná víte, že jsou to země krásné, plné přírodních pozoruhodností. Méně se ale mluví o jejich zemědělské produkci. Ta je kromě jiných plodin také zdrojem vynikajícího kakaa a skvělé cukrové třtiny. Třetí ingredience, která je v této horké čokoládě zastoupena, se jmenuje přírodní aroma. Obsahuje přírodní aromatické látky získané přímo z chilli. Žádná syntetika, žádné pálení žáhy nebo nepříjemné pachutě.
Kakao z Dominikánské republiky je označováno jako jedno z nejkvalitnějších a nejchutnějších na světě. Jeho produkce zaměstnává 40 tisíc zemědělců, nepřímo až 350 tisíc lidí. Těm všem záleží na prosperitě kakaového průmyslu, jenž v posledních letech podporuje i tamní vláda a Národní kakaová
komise (National Cocoa Commission). Dominikánská republika vyrábí kakao převážně organické, s jemnou chutí. Ročně exportuje přibližně 70 tisíc tun kakaa. Největšími odběrateli jsou USA a Holandsko. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány obvykle na menších plantážích. Stálezelené stromy, které dorůstají výšky 5-8 metrů, udržují farmáři v keřovité velikosti. Sklízejí je dvakrát ročně. Plodem kakaovníku jsou velké žluté bobule s bílou dužinou uvnitř. Ta ukrývá semena – kakaové boby. Hned po sklizni je nutné semena vyjmout, nechat několik dní kvasit, vyčistit a usušit. Teprve pak může úroda putovat do zpracovatelského závodu, kde jsou boby oloupány, upraženy a pomlety. Ze vzniklé kakaové hmoty se poměrně složitým procesem separuje kakaové máslo a kakaový prášek.
Cukrová třtina pochází z jihovýchodní Asie, největší plantáže se ale dnes nalézají na Kubě, v Mexiku, Brazílii. Ani Paraguayi nezůstává stranou. Ročně se zde vyrobí kolem 3 milionů tun cukru, z toho 7,5 tisíc tun je určeno pro americký trh. Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrů tlustými stébly. Jejich měkká dřeň obsahuje žádaný cukr. Sklízí se speciálními stroji nebo mačetami. Třtinu je potřeba lisovat a získanou šťávu vařit. Rychlým zchlazením vzniknou krystaly jantarové barvy, tedy třtinový cukr.
Obě ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena přírodním aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasycených: | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bílkoviny: | 7,6 |
Sůl: | 0,02 |
2. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
