

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva
Je jiná. Kulatá, tvrdá, výrazná, drobná. Káva s označením PB je navíc vzácná a mimořádně atraktivní. Zrnko takzvané perlové kávy vyrůstá v kávové třešni bez dvojčete. A tak je oblejší, s koncentrovanější, skvěle vyváženou chutí. Indická robusta peaberry patří k nejlepším vůbec. Ochutnejte ji samostatně, nebo si zkuste namíchat vlastní espresso směs s oblíbenou arabikou.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Káva Indie Robusta Parchment PB vyniká plnou, hutnou chutí s tóny čokolády. Jde o ojedinělou kávu se specifickým profilem. Hodí se jak k přípravě samostatně, tak do směsí s kvalitními arabikami. Tato robusta dává pevnou a vysokou, kompaktní cremu.
Původ kávy
V Indii se kávě věnují od konce 17. století, kdy v oblasti Babab Budan Giri zasadili první plantáže kávovníku druhu arabika. Dnes místní zemědělci pěstují také velmi kvalitní robustu a kávové keře pokrývají velkou část horských oblastí jižně položených regionů. Největší produkci si každoročně připisuje Karnataka, následuje Kerala a Tamil Nadu. Znalci tvrdí, že indická káva patří k nejlepším, ve stínu pěstovaným, kávám na světě. Její produkcí se živí přibližně 250 tisíc tamních lidí. Téměř tři čtvrtiny sklizně putují do Německa, Ruska, Španělska, Belgie a dalších zemí.
Čím přesně je výjimečná Indie Robusta Parchment PB? Právě posledními dvěma písmeny. Za zkratkou „PB“ je potřeba vidět slovo „peaberry“. Označuje taková kávová zrnka, která se v kávové třešni vyvinula bez svého dvojčete. Plody kávovníků, svou barvou i tvarem připomínající třešně, obsahují obvykle 2 semena. Vyvíjejí se plochými stranami k sobě. Někdy se však stane (a vědci přiznávají, že dosud zcela jistě neví kdy a proč), že se v plodu vyvine jen jedno ze semen. Bývá drobnější, tvrdší a také aromatičtější. Taková mutace se objevuje jen velmi vzácně, údajně tvoří zrnka PB asi 5 procent z celé sklizně.
Vzácná peaberry neboli perlová káva je vysoce ceněna díky naprosto ojedinělé, mimořádně intenzivní chuti i vůni. Její nedostatek je dán také faktem, že tříděním zrnek podle toho, zda jsou „klasická“ nebo perlová, se zabývá minimum pěstitelů. Indičtí farmáři naštěstí dobře vědí, v čem spočívá jejich originalita a potenciál. Robusta peaberry je vynikající na filtru, ve frenchpressu i z pákového stroje.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























23. 1.
2. 5.
31. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva
