

HONDURAS SHG EP BIO - zrnková káva
Ručně tříděná, v BIO kvalitě. Zrna z tradičního kávového regionu patří do zlatého fondu světových káv. Vyznačují se čistou, jemnou a elegantní chutí s podmanivě ovocnou stopou. Ostatně, jihozápadní část Hondurasu se pěstování kávovníků věnuje dlouhá desetiletí. A díky ideálním přírodním podmínkám směle konkuruje zemím středoamerickým. Není tedy divu, že si káva z La Paz získává na trhu čím dál větší prostor a popularitu.
Složení
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Káva Honduras SHG EP BIO se s vámi rozdělí o svou vyrovnanou chuť plnou zralého ovoce. Zcela jistě identifikujete jemné pohlazení citrusových plodů podtržené karamelovou dochutí. Tato káva je středně kyselá; jelikož jde o arabiku, dává jemnou, světlou cremu.
Původ kávy
Už podle názvu snadno poznáte, že v tomto případě máme čest s kávou mimořádných kvalit a parametrů. Zkratka SHG (Strictly High Grown) poukazuje na vyšší nadmořskou výšku a tedy i nižší teplotu, ve které jsou kávovníky pěstovány. Díky tomu jejich plody dozrávají pomaleji. Chuť kávy je tak plnější a jakost výtečná. Zkratka EP (Evropská příprava) pak spotřebitele informuje o ručním třídění zrn. Tím farmáři zaručují naprostou čistotu sklizně. Pokud jde o zemi, ze které arabika Honduras SHG EP BIO pochází, pak je vhodné uvést, že Honduras sice patří ke státům rozlohou malým, nicméně jde o pátého největšího světového producenta kávy. Navzdory chorobám, které kávovníky v posledních desetiletích postihly, se stává čím dál silnějším dodavatelem špičkových zrn. První kávovníky byly v Hondurasu vysazeny koncem 19. století.
Dnes je do výroby kávy zapojeno víc než 100 tisíc rodin, 95 procent tvoří drobní zemědělci a 70 procent farmy s méně než 2 hektary. Není bez zajímavosti, že průměrný věk honduraských producentů kávy klesá. Mladí lidé považují její pěstování a prodej za dobrou investici a zároveň se jim daří pronikat na specializované trhy. Region La Paz leží v jedné ze známých kávových oblastí. Marcala-Montecillos pěstuje kávovníky v nadmořské výšce kolem 1300 metrů, a to podle pravidel organického zemědělství. Tedy bez použití průmyslově vyráběných hnojiv či postřiků proti škůdcům. Hlavní sklizeň se uskutečňuje mezi prosincem a dubnem. Kávové třešně zpracovávají farmáři promýváním, tedy za použití vody. Zelená zrna suší obvykle na slunci.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KEŇA AA SUPERSTAR zrnková káva
